Stratt+ in het veld: HSE Coördinator

Ontmoet het Team Banner - Sytze

In de rubriek ´Stratt+ in het veld´ interviewen we onze collega’s die op locatie aan de slag zijn. Deze week het verhaal van Sytze Drent. Momenteel is hij via Stratt+ werkzaam als HSE Coördinator bij Verwater. In dit interview vertelt Sytze over het huidige project waarbij hij betrokken is en hoe Stratt+ hem heeft geholpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging. Bovendien geeft hij enkele carrièretips voor (technische) professionals. Lees het hele interview en kom meer over Sytze te weten!

Kun je iets vertellen over het huidige project waarbij je betrokken bent? Wat zijn hierin de uitdagingen

Per 1 juni ben ik bij Verwater begonnen als HSE Coördinator. In deze functie ben ik voorlopig ingedeeld bij de terminal OTA (Oiltanking Amsterdam). Hier zijn we bezig met het renoveren van twintig tanks. De werkzaamheden variëren: van het onderspuiten van een tank met zand om hem recht te kunnen zetten tot het omhoog vijzelen ervan. Dat laatste doen we om de grond eronder te saneren en verbeteren. Nadat dit allemaal is afgerond, wordt de tank weer neergezet en komen de schilders om het werk af te maken.

Wat is jouw rol binnen dit project?

Mijn rol is om ervoor te zorgen dat alle werkzaamheden veilig verlopen. Dat houdt in dat ik onder andere toezicht houd op de werkzaamheden, mensen coach en hen gevraagd en ongevraagd aanspreek op hun handelen. Indien er problemen zijn, is het aan mij om deze met de leidinggevenden te bespreken. Daarnaast krijgt elke nieuwe medewerker een introductie van mij, zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is. Dit allemaal om het project zonder ongevallen af te ronden.

Wat is er volgens jou voor nodig om het project te laten slagen?

Om er een geslaagd project van te maken, heb je in ieder geval het management nodig. Dat geldt ook voor mijn functie: het management moet uitdragen dat er veilig wordt gewerkt. Bij Verwater staat men gelukkig inderdaad voor veilig werken. Dat betekent dat de medewerkers hun werk ook serieus zullen moeten uitvoeren. Indien dit niet gebeurt, wordt er een praatje met ze gemaakt. We werken veilig óf we werken niet.

Wat vind je de grootste beloning in je werk?

Voor mij is de grootste beloning in mijn werk als we een project zonder ongevallen hebben afgerond. Dat is ook het belangrijkste doel van mijn functie: zorgen dat iedereen zijn werk veilig kan uitvoeren. Daarnaast vind ik het mooi om te zien als mensen de veiligheidspunten die ik hen tijdens een project heb bijgebracht, meenemen naar een nieuw project.

Hoe heeft Stratt+ jou geholpen in het traject naar een nieuwe functie?

Ik ben sinds 2007 zzp’er en sinds die tijd ook ingeschreven bij diverse detacheringsbureaus. Hier was Stratt+ er een van. Eind april van dit jaar nam Stratt+ contact met mij op dat Verwater een HSE Coördinator zocht. Er was alleen één voorwaarde: dat het in loondienst zou zijn. Ik liep echter juist al een tijdje rond met de gedachte om weer in loondienst te gaan en vertelde daarom dat dit geen probleem was. Daarop heeft Stratt+ contact gelegd met Verwater en toen is de sollicitatieprocedure gaan lopen. Dit proces was met ongeveer twee weken afgerond en toen ben ik 1 juni officieel begonnen. Daarna heeft Stratt+ nog diverse keren contact met mij gehad en is men ook een keer op locatie komen kijken. Ik vind de belangstelling van Stratt+ voor mij en mijn werk een pluspunt en waardeer dit dan ook zeker.

Welke tip wil je meegeven aan technische professionals?

Er zijn een aantal tips die ik aan anderen wil meegeven. Ten eerste: doe je niet beter voor dan dat je bent en wees altijd eerlijk naar anderen toe. Dat betekent ook dat je mensen zo behandelt en aanspreekt als dat je zelf behandeld en aangesproken wilt worden. En daarnaast is het belangrijk dat je je afspraken nakomt en je werk altijd veilig doet. Om mijn eerdere uitspraak te herhalen: werk veilig of werk niet.

We horen graag van je!

Vond je dit een interessant interview? Laat het ons dan weten in de comments op onze socialmediakanalen. Indien we iets voor je kunnen betekenen of als je vragen hebt over een van onze vacatures, neem dan contact op via 078 – 6 120 320 of mail naar welkom@stratt.nl. Het Stratt+ team staat voor je klaar!

Word jij de nieuwe 

Stratt+ in het veld: HSE Coördinator

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!