Technisch succes tijdens Fietselfstedentocht

Fietselfstendtocht Stratt+ 01

Ieder jaar op Pinkstermaandag rijden 15.000 fietsfanatiekelingen de Fietselfstedentocht. Dit jaar was het de 111ste editie van dit prachtige evenement. Onze collega Ronald verscheen met drie fietsvrienden aan de start. Lees hieronder zijn verslag.

235 kilometer lange tocht langs elf Friese steden

Maar eerst een korte introductie over de Fietselfstedentocht. Het is een 235 kilometer lange tocht langs de elf Friese steden, waarbij prestatie, cultuur, folklore en traditie hand in hand gaan. De route begint en eindigt in Elfstedenhart Bolsward.

Om de tocht succesvol te volbrengen, moeten de deelnemers twee dingen doen: alle vijftien stempels bij verschillende posten verzamelen en uiterlijk om 24:00 uur bij de laatste finishcontrole in Bolsward zijn.

Ronald en zijn fietsvrienden gingen net na zonsopkomst van start. Ze droegen wielershirts in de huisstijl van Stratt+, die we speciaal voor deze gelegenheid hebben laten maken. Die gaan ze zeker nog vaker dragen, bijvoorbeeld tijdens de goededoelenrit voor het Albert Schweitzer Ziekenhuis.

Hieronder lees je hoe Ronald de dag heeft ervaren.

Een waar volksfeest

Maandag Tweede Pinksterdag mochten we om 5:40 uur starten. Nadat we de eerste stempel hadden gekregen in Bolsward begonnen we aan de tocht. De weersomstandigheden waren pittig, mede door de sterke noordoostenwind en lage temperaturen. Dit laatste werd rond de lunch wel beter en dat maakte het fietsen aangenamer. De wind hield echter stug aan.

Na 19 kilometer arriveerden we bij de tweede stempelpost, waarna we met onze neuzen richting het noordoosten draaiden en de eerste serieuze uitdaging tegen de wind in begon. Dit duurde tot Dokkum, waarna we met het windje in de rug naar Bolsward koersten, terwijl we onderweg bij de posten onze stempels verzamelden. In Dokkum werden we verwend met een lekkere kop soep.

Na het stuk Bolsward-Stavoren hadden we nog een licht windvoordeel, maar daarna kwam het intensieve slot: met volle bak wind tegen langs het IJsselmeer tot Hindelopen en daarna in noordoostelijke richting terug naar Bolsward. Na 235 kilometer fietsen was het zover en namen we hier onze laatste stempel in ontvangst.

Vol trots kijken we terug op een inspannende fietstocht, die we maar mooi met zijn vieren hebben volbracht. Ondanks de pittige omstandigheden is de Fietselfstedentocht ieder jaar weer een waar volksfeest. In ieder plaatsje word je hartelijk onthaald en de sfeer is echt super. Alle 15.000 deelnemers worden aangemoedigd, hoe vroeg of laat het ook is en onder welke weersomstandigheden dan ook.

Volgend jaar is de tocht op 20 mei. Wij hebben hem alweer in onze agenda gezet en kijken ernaar uit!

Meer mooie verhalen lezen?

Volg ons op LinkedIn en mis geen enkel sportevent waaraan we deelnemen!

Word jij de nieuwe 

Technisch succes tijdens Fietselfstedentocht

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!