Tips voor je LinkedIn-profiel

LinkedIn is het grootste zakelijke social media platform en tevens de plek waar vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen komen. Veel bedrijven gebruiken LinkedIn om vacatures uit te zetten en nieuw personeel te werven. Het is dus belangrijk om jezelf goed te profileren op LinkedIn en hiermee het meeste uit jouw profiel te halen. Hiermee scoor jij misschien je nieuwe droombaan!

Om jou te helpen met het boosten van je profiel heeft Stratt+ een aantal tips opgesteld waarmee jij je verzekert van een optimale LinkedIn-pagina.

  • Zorg voor een goede profielfoto

Je profielfoto is het eerste dat opvalt op jouw profiel. Zorg dat je profielfoto scherp is en professioneel overkomt. Kijk recht in de camera en zorg dat je een open en vriendelijke gezichtsuitdrukking opzet. Bewaar de foto’s in vakantiesfeer, met je huisdier of partner voor andere platformen. Je kunt ook een foto plaatsen, die iets te maken heeft met het werkveld waarin je actief bent. Ben jij een technisch professional op een grote industriële plant? Plaats dan een foto van jezelf op deze locatie.

  • Een sterke headline

Met een sterke headline ziet iedereen in één oogopslag welke functie jij bekleedt, binnen welk vakgebied je werkzaam bent. Kies voor sterke key-words, oftewel zoekwoorden, waarop jij vindbaar bent. Bedrijven zoeken vaak op specifieke zoekwoorden. Als deze woorden terugkomen in jouw headline, kom je zonder twijfel in zicht bij de zoekresultaten. Voeg ook je woonplaats of regio waarin jij woont toe. Veel bedrijven zoeken natuurlijk op locatie, zo voorkom je dat je wordt benaderd voor een functie in Groningen, terwijl je in Zeeland woont.

  • Een uitgebreide invulling van je werkervaringen

Net als bij een cv is het natuurlijk van groot belang dat de werkervaring overzichtelijk is ingevuld. Naast het invullen van de functie en bedrijfsnaam vergeten veel mensen dat het belangrijk is om een goede omschrijving van de werkzaamheden te vermelden. Vul daarom een aantal kernactiviteiten in, aangevuld met behaalde resultaten of projecten.

  • Voeg een samenvatting toe

Een samenvatting geeft een korte weergave van je loopbaan, een omschrijving van jouw vaardigheden en behaalde resultaten. Tenslotte licht je toe hoe jij als persoon bent en zorg je ervoor dat het kort en bondig blijft, maar toch voldoende om een inkijkje te geven in jouw leven als professional. Sluit af met je contactgegevens, zodat je te benaderen bent voor bedrijven.

  • Beschrijf al je gevolgde opleidingen

Opleidingen zijn de basis voor iedere carrière. Opleidingen hebben je mede gevormd tot de persoon die je momenteel bent en geven direct aan in welke richting je interesses liggen. Bij je opleidingen mag je trots zijn op wat je behaald hebt. Houd je daarom niet in met het beschrijven van goede cijfers, gepubliceerde onderzoeken en extra cursussen. Als je daarnaast ook nog certificaten bezit, neem deze dan ook zeker mee bij het beschrijven van je opleidingen.

  • Netwerken

Via LinkedIn is het makkelijker dan ooit om nieuwe connecties te maken met mensen uit hetzelfde vakgebied als jij. Met één klik op de knop zorg jij ervoor dat je in contact komt met een nieuwe werkgever of met een mogelijk toekomstige collega. Met een groter netwerk kom jij meer interessante uitdagingen tegen en kunnen mensen jou ook makkelijker vinden: win-win!

  • Vaardigheden en prestaties

Naast je gevolgde opleidingen heb je ook andere persoonlijke vaardigheden ontwikkeld. Het kan zijn dat je andere interessante prestaties hebt behaald en daar erg trots op bent. Als deze relevant zijn voor je carrière, is het een goed idee om deze op je profiel te zetten. Anderen kunnen dan in een oogopslag zien waar jij goed in bent en wat je leuk vindt om te doen. Dit kan er mogelijk net voor zorgen dat juist jij op gesprek kunt komen.

  • Interesses en beschikbaarheid

Om je LinkedIn-profiel helemaal af te maken en om te laten weten dat je openstaat voor een nieuwe uitdaging kun je heel eenvoudig laten weten dat je beschikbaar bent en in welk vakgebied je huidige interesses liggen. Je geeft aan welke functie je graag wilt vervullen, op welke locatie je dit wilt doen, per wanneer je dit zou willen en voor hoe lang. Zo kan iedere werkgever die op zoek is naar een nieuwe kandidaat precies zien of er een perfecte match is.

Met deze tips kun je je LinkedIn-profiel optimaal aanvullen en zul je aanvragen van geïnteresseerde werkgevers tegemoet kunnen zien. Als zij de perfecte match in jouw profiel zien, kun je aan de slag met de uitdaging waar je naar op zoek bent!

Wil je naast LinkedIn zelf ook actief op zoek naar mogelijkheden in de technische sector? Neem contact op met onze recruiters jouw mogelijkheden te bespreken. Mail naar recruitment@stratt.nl of bel 078 – 6 120 320.

Word jij de nieuwe 

Tips voor je LinkedIn-profiel

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!