Tronox: een schatkist voor techneuten

Klantcase Tronox - Stratt+

Ongeveer 6500 vakmensen, verdeeld over zes continenten, werken bij Tronox; een toonaangevende producent van hoogwaardige titanium producten, waaronder titaniumdioxidepigmenten (TiO2), speciale titaandioxideproducten, zuivere titaniumchemicaliën en zirkoon.

Met het hoofdkantoor in de Verenigde Staten en negen fabrieken wereldwijd, waarvan een in de Botlek, is het verticaal geïntegreerde mijnbouw- en anorganisch chemisch bedrijf een van de grootste TiO2-spelers ter wereld. “Met een voetafdruk van wereldformaat hebben wij techneuten veel carrièremogelijkheden en uitdagende kansen te bieden”, aldus Maintenance Manager Ruben Eland.

Tronox produceert en verkoopt titaandioxide van een hoogwaardige kwaliteit voor drie belangrijke industrieën: verf en coatings, plastic en papier. Het meest voorkomende gebruik – coatings en kunststoffen – is goed voor meer dan 80 procent van het wereldwijde verbruik. Op de site in Nederland wordt door 330 bevlogen medewerkers aan dit alledaagse product gewerkt.

Een unieke positie

Eland: “Het prodúct is alledaags, het productieproces daarentegen niet. Er is niemand zoals wij. Wij vervaardigen een helderwit pigment aan de hand van hoogstaande gepatenteerde chloride en sulfaatprocestechnologieën. Geen dag is hetzelfde.

Voor een techneut is onze plant een ware schatkist. Je vindt er een scala aan mogelijkheden en er is veel te leren. De fabriek bestaat zestig jaar en is een plek waar oud, nieuw ontmoet. Een stukje geschiedenis blijft bewaard in een snel veranderende omgeving waar veel aandacht is voor innovatie en duurzaamheid.”

Ecologische voetafdruk

Brenda Beckers, Manager HR, vult aan: “Hoewel alle medewerkers van Tronox milieubewust zijn en oog hebben voor de ecologische voetafdruk die wij achterlaten, zijn met name studenten en nieuwkomers (die aan het begin van hun carrière staan) bezorgd om milieu en klimaat.

Hun gedrevenheid en frisse ideeën vinden middels onze traineeships en stages dan ook een goede aansluiting op onze missie en organisatiedoelen. Zo ontstaan soms nieuwe initiatieven. Hoe mooi is dat?”

Eland voegt daaraan toe: “Tronox heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Sterker nog, zij heeft het doel om industriebreed de vaandeldrager voor duurzaamheid te worden. In 2050 zullen we immers volledig circulair (geen afval) en energieneutraal moeten zijn. Wij willen ook hierin vooroplopen. Tronox zet haar betrokkenheid om in daden.

Er zijn diverse activiteiten gestart om vervuiling tegen te gaan en de CO2-uitstoot te reduceren. Zo zijn we bijvoorbeeld continu bezig onze filters te verbeteren, investeren we in zonnepanelen, laadpalen en warmteterugwinning en gebruiken we een restzuur uit de industrie om asbest op een veilige manier te saneren (het ‘Asbeterproces’). Ook streven wij naar langere stamtijden, oftewel het terugdringen van het gebruik van stoffen en materialen, én naar minder logistiek verkeer.”

Samenwerking op mondiaal niveau

Tronox heeft een sterke positie en een groot marktaandeel; de firma werkt hard om competitief te blijven. Eland: “We hebben het voordeel een mondiale onderneming te zijn. Dit betekent dat wij wereldwijd met collega’s (samen)werken en de ‘best practices’ delen en implementeren.

Onze engineers in de Botlek, bijvoorbeeld, doen aan kennisuitwisseling met de locaties in Engeland en Frankrijk. Zij brengen elkaar een bezoek on-site. Zo kunnen we zien wat er speelt, hoe de ander opereert en leren wij van elkaar. Het voordeel van de samenwerking is ook terug te zien in de cijfers.”

“Over een goede samenwerking gesproken. In de zoektocht naar de juiste kandidaten voor onze hogere (staf)functies konden wij rekenen op Stratt+. Met diverse succesvolle bemiddelingen heeft Stratt+ bewezen uitstekende diensten te verlenen en mag zij zich een ware samenwerkingspartner noemen. Stratt+ heeft een groot netwerk, zit dicht op de markt en schakelt snel. Stratt+ is een bureau dat met de organisatie meedenkt, de verwachtingen (realistisch) managet én met een creatieve benadering komt”, stelt Beckers.

Momenteel zoeken wij een collega voor de vacature Projectmanager CAPEX. Deze functie zouden wij bijzonder graag ingevuld zien. Het zwaartepunt ligt bij het ontwikkelen van het team en het verbeteren van processen. Je moet over technische kennis beschikken en een trackrecord hebben als het gaat om het aansturen van een afdeling.

Cultureel gedreven, high-performance organisatie

Beckers vervolgt: “We bouwen onze organisatie op met getalenteerde mensen die een positief verschil maken en we investeren in hun succes. Wij doen doorlopend onderzoek naar medewerkerstevredenheid en worden beloond met goede resultaten; het werkgeluk scoort hoog.

Het werkgeluk is onlosmakelijk verbonden met de wijze waarop Tronox investeert in haar mensen middels het onboardingproces en Learning & Development. Ook de organisatiecultuur, waarbij zij de leergang van het ombuigen van de standaard zelfgerichtheid naar gedrag en resultaat vanuit de externe mindset volgen, levert hieraan een belangrijke bijdrage.

We zijn onderdeel van een wereldwijde organisatie, maar hebben tegelijkertijd een sterk lokaal teamgevoel. Wij zijn ambitieus, professioneel en barsten van het talent.” Ben jij een talent dat ook wil meebouwen aan het succes van Tronox? Laat het ons weten!

We komen graag in contact!

Vond jij dit artikel interessant? Laat het ons weten via onze socialmediakanalen. Kunnen we iets voor je betekenen of heb je vragen over een van onze vacatures? Neem dan eenvoudig contact met ons op.

Word jij de nieuwe 

Tronox: een schatkist voor techneuten

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!