Van CNC draaier naar gepassioneerd werkvoorbereider

Mario da Palma is een gepassioneerde werkvoorbereider. Via Stratt+ werkt hij bij Koole Terminals waar hij met plezier de verantwoording draagt voor het onderhouden van distillatie- en waterzuiveringsunits.

Waarom heb jij gekozen voor een carrière in de technische sector?

Op vroege leeftijd vond ik het al heel leuk om van alles te bouwen. Ik had inzicht hoe ik dingen moest bouwen. Op school lagen vakken als handarbeid en tekenen mij heel goed. Ik ging naar de LTS en kreeg al snel de mogelijkheid om door te stromen naar de MTS. Eenmaal op de MTS bleek ik goed te zijn in houtbewerking en metaalbewerking. Tijdens een van de projecten moest ik een CNC bestuurde draaibank maken, dit vond ik een geweldige uitdaging. Vervolgens was de keuze voor werktuigbouwkunde snel gemaakt. Je kunt dus zeggen dat techniek altijd al in mij heeft gezeten en dat een carrière in deze sector een voor de hand liggende keuze was.

Hoe is jouw carrière tot nu toe verlopen?

Na het afronden van de MTS trad ik in dienst bij de bedrijfsschool van RDM (Rotterdamsche Droogdok Maatschappij). Hier leerde ik de vakken werktuigbouwkunde en CNC draaier/frezer. Bij RDM heb ik mee kunnen bouwen aan militaire voertuigen, zoals tanks en onderzeeboten. Na een aantal jaar kreeg het bedrijf het moeilijk. Ik kon een deel van de machinefabriek opkopen en ben voor mijzelf begonnen. Vervolgens had ik 14 jaar mijn eigen machinefabriek en een aantal medewerkers in dienst. Nadat ik deze heb verkocht, ben ik via een vriend in de petrochemische sector terechtgekomen, waar ik nog steeds werkzaam ben.

Hoe ben je bij Stratt+ terechtgekomen?

Ik heb John Schonewille leren kennen via voetbalvereniging Groote Lindt, waar we samen training gaven aan jeugdspelers. We raakten bevriend en via John ben ik bij Stratt+ terechtgekomen. Via Stratt+ heb ik vervolgens meegewerkt aan diverse projecten in de petrochemische industrie. Dankzij Stratt+ zit ik nu echt op mijn plek bij Koole Terminals en ga ik iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Door zelf 100% procent te geven, interesse te tonen en alles aan te pakken ben ik enorm gegroeid in mijn rol.

Welke tip wil je meegeven aan techneuten?

Wees flexibel, zorg voor goed inzicht en wees niet bang om alles aan te pakken. Door jezelf flexibel op te stellen en jezelf constant uit te dagen, kun je blijven groeien.

Wil je weten hoe wij jou kunnen helpen bij de volgende carrièrestap? Neem dan contact met ons op via recruitment@stratt.nl of bel 078-6120320.

Word jij de nieuwe 

Van CNC draaier naar gepassioneerd werkvoorbereider

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!