Van spits op het veld naar spits in de marketing

In zijn tijd bij Groote Lindt had Pascal al veel raakvlakken met Stratt+. Zo was het logo van het bedrijf zichtbaar op de voetbalshirts en was de CEO van Stratt+, John Schonewille, zijn trainer. Verder heeft hij bij de club samengespeeld met 3 van zijn huidige collega’s. Ondanks deze connecties had Pascal niet verwacht dat hij later werkzaam zou zijn bij het bedrijf, maar niets bleek minder waar. 

Pascal en Stratt+, is dat een match?

In 2018 werd Pascal via LinkedIn benaderd door John Schonewille. “John nam contact met mij op en vroeg hoe het met mij en met mijn studie ging. Hij vertelde dat Stratt+ bezig was met het ontwikkelen van de afdelingen Marketing en IT. Hij zag in mij een goede match voor Stratt+, om zo samen de marketing een stap verder te brengen. Ik hoefde niet lang over het aanbod na te denken. Ik kende John al lang en ik zag veel kansen voor mijzelf in de functie Junior Marketeer, om zo zowel de marketing van Stratt+ als mijn persoonlijke vaardigheden te ontwikkelen. Het was voor beiden een win-win situatie.” 

Het was niet moeilijk voor Pascal om zijn plek te vinden in het bedrijf, ondanks zijn jonge leeftijd en onervarenheid binnen de marketing. “Toen ik hier begon was ik 19 jaar en was ik de jongste in het team, maar ik voelde me al snel op mijn gemak. Stratt+ heeft een energiek team van medewerkers en zij namen mij direct op in de groep. Dat maakte het makkelijk om binnen te stromen en direct aan de slag te gaan. Ik werd goed begeleid tijdens mijn start en ik kon altijd bij collega’s terecht als ik hulp nodig had. Door het goede teamverband kon ik gelijk goed presteren en heb ik in korte tijd stappen kunnen zetten als persoon en als marketingprofessional.” 

CEO en trainer

Pascal heeft John meegemaakt als CEO en als trainer. Welke overeenkomsten of verschillen in werkwijze zijn hem opgevallen? “John is heel authentiek, hij hanteerde bij Groote Lindt dezelfde stijl als bij Stratt+, eerlijk en direct. Het is niet altijd wat je wilt horen, maar altijd terecht en altijd met de intentie om je te laten leren en ontwikkelen. Verder doet hij alles met veel passie, dat merk je direct en dat werkt aanstekelijk. Het motiveert je om een extra stap te zetten, zowel op het veld als binnen het bedrijf. Verder staat John altijd voor je klaar. Als je behoefte hebt aan een praatje of advies kun je altijd bij hem terecht. Ik kan wel zeggen dat John veel heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling als mens, professional en voetballer.” 

“Een ander kenmerk van John is zijn geloof en vertrouwen in jong talent. Hij investeert veel tijd in het ontwikkelen van jongeren. Dat blijkt uit zijn tijd als jeugdtrainer bij Groote Lindt en ook uit het team van Stratt+. De gemiddelde leeftijd van de medewerkers is relatief jong. Verder biedt Stratt+ stageplekken en bijbanen aan. In de jaren dat ik hier werk heb ik al veel stagiairs meegemaakt en het leuke, maar ook opvallende is dat veel stagiairs hier blijven werken! John en Strattbieden studenten ruimte om te ontwikkelen en dat werpt zijn vruchten af. Zo is Michael van der Burg ooit begonnen als stagiair en is hij binnen Stratt+ doorgegroeid tot Operationeel Directeur/ COO. Een ander voorbeeld is Sebastian Hoving. Hij begon in 2015 als student Commerciële Economie aan zijn stage, waarna hij doorgroeide naar Recruitment Consultant en is nu een ervaren lid van de afdeling Recruitment en ondersteunt tevens de afdeling Accountmanagement.” 

Stratt+ en young potentials

Zo zijn er nog meer stagiairs die zijn blijven werken bij Stratt+. Dit komt onder meer door het vertrouwen en de goede ondersteuning die geboden wordt. Door jongeren stageplekken aan te bieden slaat Stratt+ twee vliegen in één klap. Zo krijgen studenten de kans zich te ontwikkelen binnen hun vakgebied en hun opleiding af te ronden. Stratt+ profiteert door gedreven, enthousiaste werknemers binnen te halen met een drang om zichzelf te bewijzen. Deze werkwijze heeft bewezen effectief te zijn voor Stratt+

Pascal is dus niet de enige die op jonge leeftijd onderdeel is geworden van het Stratt+ team. Hoe ziet hij zijn toekomst en die van Stratt+? “Er is nog genoeg ruimte voor mij en Stratt+ om door te groeien. Ik zie mijzelf hier een lange tijd werken. De sfeer is goed en we hebben binnen de organisatie een duidelijk beeld van hoe we vooruit willen. Daar wil ik onderdeel van uitmaken. Ik zie genoeg uitdaging voor mijzelf. Hoe ik de toekomst van Stratt+ zie? Sinds ik hier ben is het team sterk gegroeid, ik verwacht dat die trend zich door gaat zetten. Verder zijn verschillende afdelingen binnen Stratt+ aan het ontwikkelen, van de ontwikkelingen op de afdeling Marketing blijf ik graag een deel uitmaken.” 

Stratt+ heeft de groei van de organisatie goed opgevangen met het aantrekken en behouden van young potentials. Hieruit is gebleken dat het wederzijds in elkaar investeren voor beide partijen voordelen oplevert. Door de continue instroom van jonge werknemers blijft het team dynamisch en gedreven. 

Word jij de nieuwe 

Van spits op het veld naar spits in de marketing

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!