Belgische blik op Nederland: aantrekkingskracht van de flexmarkt

Stratt+ Copus Group Flexmarkt NL-BEL 01

Belgische uitzenders en investeerders tonen groeiende interesse in Nederlandse flexondernemingen, met recente overnames zoals Stratt+ door Copus Group en vele anderen. Wat maakt de Nederlandse flexmarkt zo aantrekkelijk voor onze zuiderburen?

Wetgevingsvoorsprong

Roel ter Steeg, managing partner bij CFI Netherlands, benadrukt verschillende redenen voor de toenemende Belgische betrokkenheid in de Nederlandse flexbranche. De Nederlandse HR-wetgeving loopt voor op die van België, wat aantrekkelijk is voor buitenlandse bedrijven. Bovendien domineren gespecialiseerde nichespelers de Nederlandse markt, met hogere brutomarges dan omringende landen.

Internationale uitbreiding

De hoge marges in Nederland, mede beïnvloed door het verleden van dominante spelers zoals Randstad, maken ons land aantrekkelijk voor buitenlandse ondernemingen. Ook fungeert Nederland als een springplank voor verdere internationale expansie, vooral naar Duitsland. Private equity speelt een toenemende rol door beschikbaar kapitaal en het gunstige rendement in de flexbranche.

Prijskaartje en technologische voorsprong

Belgische bedrijven betalen vaak meer dan hun Nederlandse tegenhangers bij overnames, deels door hogere prijzen in België en ruimere financieringsmogelijkheden van Belgische banken. De technologische voorsprong van Nederlandse uitzenders, met innovaties als digitale inschrijving en automatische matching, draagt bij aan de aantrekkelijkheid voor buitenlandse investeerders.

Krapte op de arbeidsmarkt

Hoewel er krapte op de Nederlandse arbeidsmarkt is, ziet Ter Steeg dit niet als de belangrijkste reden voor Belgische overnames. De vraag naar flexibele arbeid blijft groeien, en de rol van private equity bevordert consolidatie op internationaal niveau.

Copus Group: Belgisch succes in Nederlandse flexmarkt

Copus Group, heeft de afgelopen jaren strategische overnames gedaan in Nederland, waaronder de verwerving van Stratt+ Industrial Management. Het bedrijf focust op organische groei in drie markten (België, Nederland, en Duitsland), waarbij de labels zelfstandig opereren. De specialisatie in startups en scale-ups, zoals Stratt+, biedt ondernemers een platform voor groei van diverse typen bedrijven.

De samenwerking tussen de Belgische en Nederlandse onderdelen van Copus Group wordt positief ervaren, waarbij clichés over verschillen tussen België en Nederland worden verworpen. Copus Group richt zich momenteel op organische groei en strategische versterking via relevante overnames, met een focus op Nederland.

Innovatie en specialisatie

Wat de Nederlandse flexmarkt interessant maakt, benadrukt Dieter Struye, CEO van Copus Group, is de mate van specialisatie en innovatie. Het label Enginear bijvoorbeeld, actief in de technische sector, onderscheidt zich door een uniek model dat al op school contact zoekt met studenten om hen te begeleiden naar de arbeidsmarkt. Deze aanpak draagt bij aan tevredenheid onder klanten en medewerkers en biedt inspiratie voor andere labels zoals Bennet Engineering en Stratt+.

Samen kansen pakken!

Kortom, de dynamische markt in Nederland, gekenmerkt door gespecialiseerde niches, hoge marges, en innovatie, biedt mogelijkheden voor Belgische bedrijven zoals Copus Group, die zich richten op gecontroleerde groei en strategische versterking.

Wil je meer weten over de samenwerking tussen Copus Group, Stratt+ en de andere partners? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. Ontdek hoe wij elkaar versterken en wat dit voor jou kan betekenen!

Bron: Flexmarkt.nl

Word jij de nieuwe 

Belgische blik op Nederland: aantrekkingskracht van de flexmarkt

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!