Copus Group stelt nieuwe directeur aan

Dieter Struye CEO Copus Stratt+ 01

HR-dienstenbedrijf Copus Group, waar ook Stratt+ onder valt, verwelkomt vanaf begin volgend jaar een nieuwe CEO: Dieter Struye. Hij volgt de huidige CEO Anke Ulens op. De focuspunten van Copus Group blijven hetzelfde, namelijk groei en digitalisering.

Soepele overdracht

Ulens gaf de afgelopen veertien jaar leiding aan Copus, maar begint nu aan een nieuwe fase in haar loopbaan: “Ik heb het gevoel dat ik bij Copus mijn missie heb kunnen volbrengen. Ik word bijna 53, dat is een goed moment om jezelf nog eens [opnieuw uit] te vinden”, laat ze weten. Ulens blijft wel aan als bestuurder van Copus Group.

Ze zet haar werk nog tot het einde van dit jaar voort, zodat de overdracht aan Struye soepel verloopt. Vervolgens neemt hij het stokje over.

Struye (46) is handelsingenieur en was de afgelopen jaren algemeen directeur van de non-foodafdeling van Colruyt. Ook was hij eerder onder meer algemeen directeur van Brico, een Belgische doe-het-zelf-keten.

Verdere investeringen in digitalisering

Ondanks de CEO-wissel zal Copus op korte termijn geen strategische wijzigingen doorvoeren. Ulens en Struye zeggen hierover: “We slagen erin om nog te groeien in een markt die het niet geweldig doet, en we willen dat blijven doen, zowel organisch als via overnames. We zijn al actief in drie landen – België, Duitsland en Nederland – maar we willen onze positie nog versterken.”

Copus blijft service bieden aan gespecialiseerde niches via aparte merken. Struye richt zich op het uittekenen van de overnamestrategie. Tegelijk houdt hij zich bezig met het bevorderen van de samenwerking tussen de merken, met behoud van hun autonomie.

Voor de toekomst heeft het bedrijf als doel om verder te investeren in digitalisering. Bijvoorbeeld in het gebruik van AI om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt te verbinden.

Specialist in technische projectsourcing

Copus Group is het overkoepelende bedrijf boven een netwerk van specialisten in projectsourcing, HR-consultancy en uitzendwerk. Stratt+ maakt sinds 2022 onderdeel uit van Copus Group, als specialist in de projectsourcing van technische profielen. Andere partners binnen dit netwerk zijn onder meer Bennet Engineering, Smart Solutions en Vivaldis.

Copus Group is eigendom van private equity-partners Buysse & Partners en Dovesco. Het bedrijf draait een omzet van 255 miljoen euro. Bijna de helft daarvan komt uit België en het overige deel uit Nederland en Duitsland.

Mis geen enkele (techniek)update

Op de hoogte blijven van het laatste (techniek)nieuws en de beste technische vacatures? Volg ons op LinkedIn en mis nooit meer een update!

Word jij de nieuwe 

Copus Group stelt nieuwe directeur aan

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!