Copus Group verstevigt positie met strategische overnames

Copus groep doet twee overnames - Stratt+

HR-specialist Copus Group, het bedrijf achter onder meer Stratt+, groeit door met de overname van twee nieuwe bedrijven: Enginear en Segers Select. De overnames passen in de ambitie om dé referentie te worden in strategische niches als de techniek en logistiek.

Aanvulling op technische projectsourcing

Met de overname van Enginear vergroot Copus Group zijn expertise in technische profielen. Enginear, opgericht in 2013, specialiseert zich in het werven en het begeleiden van startende ingenieurs. De unieke aanpak kenmerkt zich door onder meer coaching on the job en opleidingstrajecten.

Andy Vanderheyden, CEO Copus Projectsourcing, verklaart de overname: “In de ingenieursmarkt zie je best wel wat vergrijzing. Vandaar dat het zo belangrijk is om jonge mensen op een succesvolle manier naar de arbeidsmarkt te begeleiden. En daar heeft Enginear een heel succesvolle aanpak voor uitgewerkt.”

Enginear vormt een mooie aanvulling op de andere projectsourcing- specialisten van Copus Group: Stratt+, Bennet Engineering en Smart Solutions. Hiermee kunnen we als groep startende technici beter begeleiden op de arbeidsmarkt. Bij Stratt+ kijken we alvast uit naar de nieuwe samenwerking!

Perfecte match

De tweede overname betreft Segers Select. Dit bedrijf is in 2007 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke logistieke speler in de regio Limburg (België). Segers Select focust op het vinden van mensen voor transport- en logistieke banen, met speciale aandacht voor chauffeurs met een rijbewijs C & CE.

Segers Select wordt volledig geïntegreerd in Vivaldis, een andere speler binnen Copus Group. Qua nichestrategie passen de bedrijven goed bij elkaar en ook wat betreft waarden zijn er veel overeenkomsten. Bénédicte Baucy, General Manager Vivaldis, spreekt dan ook van een “perfecte match”.

Met de overname beschikt Copus Group over zijn eerste interne opleidingscentrum. Segers Select heeft namelijk een eigen rijschool waarin chauffeurs hun rijbewijs C & CE kunnen behalen. Dit trainingscentrum wordt onder Vivaldis verder uitgebouwd.

Uitbreiding strategische niches

De overnames van Enginear en Segers Select passen in de ambitie van Copus Group om dé expert te worden in strategische niches als de techniek en logistiek. Copus blijft zijn positie versterken in België, Nederland en Duitsland. In dit kader nam de groep in de laatste jaren al vier bedrijven over, waaronder Stratt+ in 2022.

Copus Group telt inmiddels 400 interne medewerkers en biedt elke dag werk aan ruim 5.000 mensen. De groep speelt binnen verschillende niches in op de hoge vraag naar (hoger opgeleide) professionals, waaronder technici.

Onlangs kondigde het bedrijf aan vanaf eind 2023 een nieuwe directeur te verwelkomen : Dieter Struye. Hij volgt de huidige CEO Anke Ulens op.

Blijf op de hoogte

Wil jij niets missen van het laatste (techniek)nieuws en de beste technische vacatures? Volg ons op LinkedIn! Op zoek naar een nieuwe technische uitdaging? Neem dan direct contact op.

Word jij de nieuwe 

Copus Group verstevigt positie met strategische overnames

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!