De motor achter team Van Wezel

Sponsoring Team van Wezel Motorcross - Stratt+ 07 - cover2

Langdurige samenwerkingen: daar zetten wij ons voor in. Niet alleen in de techniek en industrie, maar ook voor maatschappelijke doeleinden. Daarom sponsort Stratt+ Van Wezel, het motorcrossteam van onze collega Heino van Wezel.

Al vroeg gek van motoren en techniek

Heino van Wezel is al van jongs af aan geïnteresseerd in techniek: “Ik ben altijd al bezig geweest met motors, brommers en dat soort dingen.” Die liefde voor motoren, waar komt die vandaan? Heino raakte geïnspireerd door drie oudere buurjongens, die in de wereld van de motorcross zaten en ook wegmotoren hadden. Zij namen hem een paar keer mee en toen was hij direct verkocht.

Sindsdien is Heino volop met motoren bezig: hij rijdt op de weg, doet aan recreatief motorcrossen én bouwt zelf motoren. “Ongeveer eentje per twee jaar. Dat vind ik leuk om te doen. Dingen aanpassen, volledig vernieuwen, een andere tank erin, een andere kleur erop en gewoon het sleutelen eraan.” Lekker bewegen en buiten zijn, dát spreekt Heino aan in het motorrijden.

Familieteam Van Wezel

Motorcrossen noemt Heino een uit de hand gelopen hobby. Hij heeft zelfs zijn eigen team opgericht: Motorcrossteam Van Wezel. Stratt+ sponsort dit team. Hoe is deze samenwerking ontstaan?

“De sport is natuurlijk erg duur”, legt Heino uit. “Als zzp’er heb ik zelf mijn eigen spullen gesponsord. Maar de kosten lopen hard op qua kleding, tandwielen, olie en het vervangen van allerlei onderdelen. Stratt+ en ik werken nu al een tijdje samen en dat gaat hartstikke goed. Ik dacht, laat ik eens een mailtje sturen naar Michael en Ronald met de vraag: kunnen jullie daar wat mee? Dat werd heel positief beantwoord. Dus dat is superleuk!”

Team Van Wezel is een echte familieploeg. Heino’s zoons, een tweeling van achttien jaar, zijn ook lid. Zij doen net als hij aan motorrijden en motorcross. Binnenkort zien we hen wellicht in de startblokken verschijnen: “Het begint bij hen nu ook wel te kriebelen om een wedstrijd te gaan racen.”

Bij Stratt+ vinden wij motoren een machtig stukje techniek. Daarnaast helpen we onze collega’s graag. Niet alleen bij het vinden van passende opdrachten, maar ook buiten de werkvloer. Over de sponsoring van Motorcrossteam Van Wezel hoefden we daarom geen twee keer na te denken. Het logo van Stratt+ staat op de kleding en op een aantal plekken op de motoren van het team. Zo is deze goed zichtbaar. Binnenkort misschien dus wel tijdens een officiële race!

Als zzp’er aan de slag via Stratt+

Door zijn liefde voor techniek en sleutelen koos Heino na de middelbare school voor een mts-opleiding. Via Stratt+ is hij nu als zzp’er betrokken bij een langdurig en uitdagend technisch project.

In deze rol combineert hij techniek met configuratiemanagement. Veiligheid staat hierbij voorop, maar het gaat ook om wat praktisch haalbaar is. Heino’s grootste doel is namelijk om te zorgen dat zijn collega’s hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Daarom kijkt hij met zijn collega’s of het technisch, maar ook praktisch en functioneel haalbaar is om een technische wijziging door te voeren.

Het project bevalt hem uitstekend: “Ik vind het hartstikke leuk om te doen en ik heb hele leuke en enthousiaste collega’s. Zo’n groot project als waar ik nu aan werk, vind ik erg interessant, en ik wil hier graag bij blijven. Vandaar dat ik ook heb gekozen om te verlengen bij deze werkgever.”

Ook de samenwerking met Stratt+ is een succes: “Jullie hebben altijd jullie zaakjes op orde en de mensen van Stratt zijn altijd goed bereikbaar. Ik wil Stratt+ zeker bedanken voor deze mooie mogelijkheid en samenwerking. Dat jullie gelijk zo enthousiast waren toen ik een mailtje jullie kant op stuurde, wordt zeer gewaardeerd.”

Heeft Heino ten slotte nog tips voor andere technici? “De tip die ik mee wil geven is: als je iets doet, probeer het dan zo goed mogelijk te doen. Als je voor een oplossing kiest, moet je daar echt achterstaan en daarin de beste proberen te zijn.”

Kom in contact

Wil jij ook naar een nieuwe technische (zzp-)uitdaging ‘crossen’? Stratt+ helpt je graag vooruit! Bekijk de mogelijkheden voor zpp’ers in de techniek of neem direct contact met ons op.

Word jij de nieuwe 

De motor achter team Van Wezel

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!