De motor achter team Van Wezel

Sponsoring Team van Wezel Motorcross - Stratt+ 07 - cover2

Langdurige samenwerkingen: daar zetten wij ons voor in. Niet alleen in de techniek en industrie, maar ook voor maatschappelijke doeleinden. Daarom sponsort Stratt+ Van Wezel, het motorcrossteam van onze collega Heino van Wezel.

Al vroeg gek van motoren en techniek

Heino van Wezel is al van jongs af aan geïnteresseerd in techniek: “Ik ben altijd al bezig geweest met motors, brommers en dat soort dingen.” Die liefde voor motoren, waar komt die vandaan? Heino raakte geïnspireerd door drie oudere buurjongens, die in de wereld van de motorcross zaten en ook wegmotoren hadden. Zij namen hem een paar keer mee en toen was hij direct verkocht.

Sindsdien is Heino volop met motoren bezig: hij rijdt op de weg, doet aan recreatief motorcrossen én bouwt zelf motoren. “Ongeveer eentje per twee jaar. Dat vind ik leuk om te doen. Dingen aanpassen, volledig vernieuwen, een andere tank erin, een andere kleur erop en gewoon het sleutelen eraan.” Lekker bewegen en buiten zijn, dát spreekt Heino aan in het motorrijden.

Familieteam Van Wezel

Motorcrossen noemt Heino een uit de hand gelopen hobby. Hij heeft zelfs zijn eigen team opgericht: Motorcrossteam Van Wezel. Stratt+ sponsort dit team. Hoe is deze samenwerking ontstaan?

“De sport is natuurlijk erg duur”, legt Heino uit. “Als zzp’er heb ik zelf mijn eigen spullen gesponsord. Maar de kosten lopen hard op qua kleding, tandwielen, olie en het vervangen van allerlei onderdelen. Stratt+ en ik werken nu al een tijdje samen en dat gaat harstikke goed. Ik dacht, laat ik eens een mailtje sturen naar Michael en Ronald met de vraag: kunnen jullie daar wat mee? Dat werd heel positief beantwoord. Dus dat is superleuk!”

Team Van Wezel is een echte familieploeg. Heino’s zoons, een tweeling van achttien jaar, zijn ook lid. Zij doen net als hij aan motorrijden en motorcross. Binnenkort zien we hen wellicht in de startblokken verschijnen: “Het begint bij hen nu ook wel te kriebelen om een wedstrijd te gaan racen.”

Bij Stratt+ vinden wij motoren een machtig stukje techniek. Daarnaast helpen we onze collega’s graag. Niet alleen bij het vinden van passende opdrachten, maar ook buiten de werkvloer. Over de sponsoring van Motorcrossteam Van Wezel hoefden we daarom geen twee keer na te denken. Het logo van Stratt+ komt op de kleding en op een aantal plekken op de motoren van het team. Zo is deze goed zichtbaar. Binnenkort misschien dus wel tijdens een officiële race!

Voertuigen updaten bij Defensie

Door zijn liefde voor techniek en sleutelen koos Heino na de middelbare school voor een mts-opleiding. Via Stratt+ is hij als zzp’er bij Defensie terechtgekomen. Als Senior Medewerker Techniek werkt hij bij Defensie Materieel Organisatie (DMO). DMO zorgt dat de Nederlandse militairen over het juiste materieel beschikken om hun werk te kunnen doen.

Bij Defensie heeft Heino het uitstekend naar zijn zin. In zijn huidige rol combineert hij techniek met configuratiemanagement. Hij legt uit dat een voertuig van Defensie een configuratie heeft die jaren geldig is: “Door de jaren heen veranderen hier dingen in. Dingen moeten gemoderniseerd worden of er komt een vraag vanuit de jongens in het veld om iets aan te passen of te veranderen. Of er is een probleem tijdens het rijden, bijvoorbeeld in de sneeuw.”

Heino kijkt met zijn collega’s of het technisch, maar ook praktisch en functioneel haalbaar is om een wijziging aan het voertuig door te voeren. Ook kijken zij of de aanpassing veilig is. Pas als iedereen tevreden is en de verandering is getest, rolt DMO deze uit.

Heino zorgt dat de jongens die dagelijks met de voertuigen van Defensie werken, dit zo goed mogelijk kunnen doen. Veiligheid staat daarbij voorop, maar het gaat ook om wat praktisch is. “Mijn grootste doel is om het hen zo gemakkelijk mogelijk te maken.”

MLU, een groot en uitdagend technisch project

Stratt+ plaatst vaker technici voor upgrades bij Defensie. Momenteel is Heino ook bij een ingrijpende modernisering betrokken. Het gaat om de Midlife Update (MLU) van materieel dat ongeveer twintig jaar oud is. “Een aantal dingen wordt volledig geüpdatet en er komen nieuwe dingen op. Met dit project ben ik eigenlijk al tweeëneenhalf bezig en dit loopt nog zeker twee tot drie jaar door.”

Door het MLU-project is hij meer de kant opgegaan van stowage: de opslag van extra spullen in een voertuig van Defensie. Er moeten bijvoorbeeld meer munitiekisten mee. Waar zet je deze neer zodat mensen er goed bij kunnen, maar de kisten tegelijk ook vastzitten tijdens transport?

Het werk bevalt goed: “Ik vind het harstikke leuk om te doen en ik heb hele leuke en enthousiaste collega’s. Mijn eigen team bestaat uit vijf mensen, maar het project MLU is heel groot. Daar zitten veel spelers in. Zo’n groot project vind ik erg interessant en ik wil hier graag bij blijven. Vandaar dat ik ook heb gekozen om te verlengen bij Defensie.”

Bron: Defensie Materieel Organisatie (DMO)

Als je iets doet, doe het dan goed

Ook de samenwerking met Stratt+ is een succes: “Jullie hebben altijd jullie zaakjes op orde en de mensen van Stratt zijn altijd goed bereikbaar. Ik wil Stratt+ zeker bedanken voor deze mooie mogelijkheid en samenwerking. Dat jullie gelijk zo enthousiast waren toen ik een mailtje jullie kant op stuurde, wordt zeer gewaardeerd.”

Heeft Heino ten slotte nog tips voor andere technici? “De tip die ik mee wil geven is: als je iets doet, probeer het dan zo goed mogelijk te doen. Als je voor een oplossing kiest, moet je daar echt achterstaan en daarin de beste proberen te zijn.”

Kom in contact

Wil jij ook naar een nieuwe technische (zzp-)uitdaging ‘crossen’, bijvoorbeeld bij Defensie Materieel Organisatie? Stratt+ helpt je graag vooruit! Neem vandaag nog contact met ons op.

Word jij de nieuwe 

De motor achter team Van Wezel

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!