Durf te dromen

Nuno Lanca verruilde zo’n 15 jaar geleden het Zuid-Europese Portugal voor een technische carrière in Nederland. Na een aantal omzwervingen bij diverse werkgevers kwam hij via Stratt+ terecht bij Scheepswerf Slob in Papendrecht. Wij vroegen Nuno welke stappen hem dichter bij zijn doel hebben gebracht.

Waarom heb jij gekozen voor een carrière in de technische sector?

Eigenlijk wist ik al heel vroeg dat ik de techniek in wilde. Mijn vader was als tekenaar werkzaam in de technische sector en een groot voorbeeld voor mij. Samen sleutelden we graag aan auto’s, motoren en andere apparaten, zo leerde hij mij de kneepjes van het vak. Na het volgen van de opleiding tot technisch tekenaar ben ik in de maritieme sector beland. Voor mij is dit de juiste keuze gebleken want ik voel me hier ontzettend op mijn plek.

Wat was jou beweegreden om een nieuwe uitdaging aan te gaan?

In het verleden heb ik voornamelijk op projectbasis gewerkt. Werken op projectbasis is ontzettend leuk omdat je te maken krijgt met verschillende taken en opdrachtgevers. Helaas zorgt het niet altijd voor zekerheid met betrekking tot de toekomst. De volgende opdracht kan soms even op zich laten wachten. Daarom ben ik op zoek gegaan naar meer stabiliteit. Via Stratt+ heb ik dit gevonden.

Hoe heeft Stratt+ je geholpen de volgende stap te zetten in je carrière?

Begin dit jaar stuurde Olger van Stratt+ mij een contactverzoek via LinkedIn. Hij wilde graag eens met mij praten over een nieuwe uitdaging. Ik was net klaar met mijn vorige project, dus dat verzoek kwam op het juiste moment. Na het kennismakingsgesprek is Olger actief op zoek gegaan naar een functie als werkvoorbereider voor mij. Al snel kwam hij terug met een interessante uitdaging bij Scheepswerf Slob.

‘’Volg je dromen, dan zal je later trots zijn op wat je hebt bereikt’’

Hoe verliep het sollicitatieproces?

Na het contact via LinkedIn kreeg ik een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek op het kantoor van Stratt+. Vanuit Stratt+ werd er aangegeven wat de functie inhield en was het voor mij snel duidelijk wat ik kon verwachten. Vervolgens heb ik mijn persoonlijke wensen en verwachtingen voorgelegd. Toen alles van beide kanten duidelijk was mocht ik kort daarna op gesprek komen bij Scheepswerf Slob. Er was een goede klik en na twee gesprekken was eigenlijk alles al rond en kon ik aan de slag. Vanuit Stratt+ is er goed rekening gehouden met mijn wensen en met de wensen vanuit de opdrachtgever. Hierdoor is er een goede match gemaakt.

Wat vind je de grootste beloning in je nieuwe baan?

In het begin moest ik wennen, maar dat is altijd wel zo bij een nieuwe baan. Momenteel krijg ik veel vrijheid en verantwoordelijkheid dat werkt heel prettig. De grootste beloning die ik terugkrijg is het vertrouwen vanuit de klant. De klant vertrouwt op de kwaliteit die ik lever, hierdoor ben ik een belangrijk aanspreekpunt geworden binnen de organisatie.

Hoe ben je gegroeid door deze ervaring?

Tijdens mijn loopbaan heb ik diverse taken uitgevoerd. Door mijn huidige functie ben ik anders naar mijn manier van werken gaan kijken. Bij Scheepswerf Slob hanteren ze hele hoge werkstandaarden. Ik heb mezelf moeten aanpassen aan dit niveau. Na een bepaalde tijd gaan de werkzaamheden steeds vloeiender en zorgen we gezamenlijk voor het beste resultaat. Ik ben in de eerste maanden al enorm gegroeid als werkvoorbereider en ontwikkel mezelf hier elke dag een beetje meer.

Wat wil je hierna bereiken in je carrière en hoe zou Stratt+ hieraan kunnen bijdragen?

Werken als werkvoorbereider bij een scheepswerf is voor mij al een droom die is uitgekomen. Elke ochtend sta ik met veel plezier om 4:30 op om vanuit Zeeland naar de scheepswerf te rijden. Mijn volgende doel is om een vast contract te krijgen, dat zorgt voor meer stabiliteit. De functie van werkvoorbereider heeft nu mijn voorkeur, maar opties voor andere functies houd ik zeker open. Stratt+ heeft de belangrijkste stap al volbracht, de match gemaakt tussen mij en de nieuwe werkgever. Nu moet ik het zelf laten zien.

Welke Tip wil je meegeven aan techneuten die de volgende stap in hun carrière willen zetten?

Heb geen angst om je dromen na te jagen. Soms moet je gewoon risico’s nemen in het leven. Volg je dromen, dan zal je later trots zijn op wat je hebt bereikt. Door mijn droom te volgen ben ik rustiger en zelfverzekerder geworden. Ik doe het werk waar ik van houd en voel me helemaal op mijn plek op de scheepswerf.

Word jij de nieuwe 

Durf te dromen

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!