LyondellBasell investeert in plastic recyclingbedrijf

LyondellBasell Plastics Recycling Stratt+ nieuws

Onze opdrachtgever LyondellBasell heeft een aandeel van vijftig procent genomen in plastic recyclingbedrijf Stiphout Industries. Deze investering past in haar missie om meer te investeren in bedrijven die zich bezighouden met recycling en plasticverwerking.

Altijd bezig met ontwikkelen

LyondellBasell is een grote speler in de chemie. Het bedrijf is wereldwijd actief en ontwikkelt en produceert materialen voor onder andere gezondheids- en verpakkingsoplossingen. Dit doet ze onder meer vanaf haar plants op de Maasvlakte en in de Botlek in Rotterdam. Hier werken verschillende technici van Stratt+ met de nieuwste technologieën.

Net als Stratt+ is LyondellBasell altijd bezig met ontwikkelen. Door middel van innovatieve oplossingen en recyclingtechnieken wil het bedrijf de wereld schoner en gezonder maken voor toekomstige generaties. Ze gelooft dat chemie hiervoor de sleutel is.

De investering in het Limburgse Stiphout Industries is een logische stap in de missie van LyondellBasell. Niet voor niets zet het bedrijf al jarenlang stappen om plastic afval tegen te gaan. Zo werkt ze sinds 2018 samen met de globale afvalbeheerder SUEZ om plastic afval een nieuwe bestemming te geven. Dit doen zij onder de noemer QCP, ofwel Quality Circular Polymers.

Uitbreiding CirculenRecover-portfolio

Stiphout Industries verzamelt en verwerkt huishoudelijk plastic verpakkingsafval. De recycler heeft de capaciteit om jaarlijks het plastic afval van een half miljoen mensen te verwerken. Hiervan maakt het bedrijf PP-flakes en HDPE-materialen.

Het aandeel in Stiphout Industries biedt LyondellBasell voordelen in de vorm van lokale logistiek en verwerking. Ook is het een mooie manier om haar CirculenRecover-portfolio uit te breiden. Dit is een assortiment van circulaire polymeren dat het bedrijf haar klanten aanbiedt.

Naast deze investering tekende LyondellBasell in maart ook al een intentieverklaring met EEW (Energy from Waste). Zij gaan plastic herwinnen en recyclen uit gemengde afvalstromen. Hiervoor gaan ze nieuwe voorsorteermachines bouwen in de buurt van EEW’s verbrandingsinstallaties.

Ga als technicus voor duurzaam

Wil jij je ook verder ontwikkelen via een duurzame uitdaging in de techniek? Bekijk dan onze kansen voor zzp’ers of neem direct contact op!

Bronnen: LyondellBasell, Petrochem, QCP

Word jij de nieuwe 

LyondellBasell investeert in plastic recyclingbedrijf

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!