Ontmoet het team: Iris Koenis-Plakman

Ontmoet het Team - Iris Stratt+

Dit keer stellen we onze collega Iris Koenis-Plakman aan je voor. Iris is begonnen als secretaresse en werkt nu bij ons als financieel en officemedewerker. Ze had niet verwacht ooit iets met finance te gaan doen, want rekenen was vroeger niet haar favoriete vak. Toch haalt ze veel plezier uit haar functie, want ze vindt het fijn om zaken op orde te brengen. In haar vrije tijd gaat Iris graag met familie of vrienden op stap, bijvoorbeeld voor een lekker stukje taart bij haar favoriete koffietentje. Lees het hele interview om Iris beter te leren kennen!

Welke woorden beschrijven jou het beste?

Als ik mezelf zou moeten omschrijven, dan zou ik zeggen dat ik vrolijk ben. Ik sta positief in het leven en het glas is voor mij meestal halfvol. Verder heb ik een rustige persoonlijkheid. En ik ben netjes en secuur, ook in mijn werk.

Waarom heb je gekozen voor een carrière in finance?

Finance kwam toevallig op mijn pad. Ik vind het fijn om alles op orde te hebben; daarom heb ik ook gekozen voor een carrière als secretaresse. Vanuit deze functie ben ik me stapje voor stapje steeds meer met finance gaan bezighouden en heb ik me ontwikkeld tot waar ik nu ben. In mijn nieuwe functie is nauwkeurig werken ook heel belangrijk, dus dit past goed bij me. Als mijn basisschoolleraar meester Pim dit zou lezen, dan zou hij vast lachen. Rekenen was kort gezegd niet mijn favoriete vak.

Wat vind je het leukst en het minst leuk aan je werk?

Cijfers liegen nooit. Ik vind het daarom heel fijn om alles kloppend en volledig te krijgen. Daar haal ik veel voldoening uit. Het minst leuk vind ik het toch wel als ik achter mensen hun vodden aan moet zitten. Een paar keer een reminder sturen, is helemaal prima, maar als iemand niet doet wat hij zegt dat hij gaat doen, is dat natuurlijk heel vervelend.

Op welke manier lever jij een bijdrage aan de groei van Stratt+?

Mijn functie is in het leven geroepen om Melissa van den Bosch, financieel en officemedewerker, in haar werk te ondersteunen. Ik ben dus eigenlijk de rechterhand van Melissa. Het afgelopen jaar heb we samen veel processen ondersteboven kunnen gooien. Dat is een hoop mopperen en hard werken, maar uiteindelijk hebben we grote stappen vooruitgezet. Echt teamwork dus!

Hoe ziet jouw ideale vrije dag eruit?

Op mijn ideale vrije dag ga ik met mijn dochter Lizzy van bijna twee jaar en familie of vrienden een taartje eten bij mijn favoriete tentje in Breda. Mijn man zegt zelfs dat ik daar aandelen heb. Do I need to say more? Dat is voor mij echt genieten!

Wat staat er nog op je bucketlist?

Ik zou heel graag nog eens samen met mijn gezinnetje op vakantie gaan naar Bali. Ik vind Bali een prachtig eiland met hele mooie natuur. Ik zou het graag nog eens in het echt zien en dit willen delen met mijn man en dochter.

Welke tip wil je meegeven aan de lezers?

Ik vind het motto ‘perfectly imperfect’ heel mooi. Voor mij houdt dit in dat je geniet van de dingen die je hebt en dat niet alles altijd perfect hoeft te zijn. Mijn andere tip is: wees lief voor jezelf en voor je omgeving.

We horen graag van je!

Vond je dit een leuk interview? Laat het ons dan weten in de comments op onze socialmediakanalen. Kunnen we iets voor je betekenen of heb je vragen over een van onze vacatures? Neem gerust contact met ons op.

Word jij de nieuwe 

Ontmoet het team: Iris Koenis-Plakman

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!