Ontmoet het team: Linda de Boer

Ontmoet Het Team Stratt+ Linda 1200 - 01

In de rubriek ‘Ontmoet het team’ zetten we deze keer Linda, onze Teamlead Sales, in de schijnwerpers. Linda valt op door haar oprechte betrokkenheid en doelgerichte aanpak in alles wat ze doet. Benieuwd naar hoe zij haar rol vervult en op welke manier ze een verschil maakt voor zowel onze opdrachtgevers als het team van Stratt+? Lees dan het interview en laat je inspireren door haar visie op klantrelaties en persoonlijke ontwikkeling.

Omschrijf jezelf in 3 woorden

Betrouwbaar, loyaal en gedreven; zo zou ik mezelf omschrijven. Betrouwbaarheid is voor mij cruciaal; ik leef volgens het principe “doe wat je zegt en zeg wat je doet,” met sterke nadruk op het nakomen van afspraken. Ik hecht veel waarde aan loyaliteit en wil graag zorgdragen voor mijn professionele netwerk en de mensen die dicht bij mij staan. Ten slotte, gedreven. Dit kenmerkt mijn benadering in de sales; ik zoek direct naar oplossingen bij uitdagingen. Ik denk dat deze eigenschappen goed overeenkomen met de waarden van Stratt+.

Waarom heb jij gekozen voor een carrière in commercie?

Eigenlijk heb ik nooit bewust voor een carrière in de commercie gekozen. Mijn achtergrond ligt in de industrie, waar ik jaren werkte aan de operationele kant van onder andere onderhoud van rotating equipment. De salesmanager van dat bedrijf zag echter potentie in een meer commerciële rol voor mij, mede door mijn vaardigheden in het opbouwen van relaties. Zo ben ik van operationele taken via sales binnendienst naar sales buitendienst gegroeid. Deze transitie heeft me laten inzien dat ik meer affiniteit heb met zowel interne als externe contacten, dan met enkel interne samenwerking.

Wat motiveert jou het meest in je werk als Teamlead?

De grootste motivatie is het behalen van de doelstellingen. Dat geeft me een enorme boost! Het is mijn taak om het team zo te coachen en te motiveren dat we deze doelen bereiken. De weerstand die we soms ondervinden bij het nastreven van onze doelen, vind ik juist uitdagend.

Soms moeten de touwtjes wat strakker worden aangetrokken binnen het team; uiteraard ben ik dan degene die als Teamlead de voorlopende rol moet pakken. Het is zeer belonend om te zien als deze aanpak dan succesvol is. Daarnaast vind ik het enorm inspirerend om te zien hoe mensen binnen hun rol groeien. Dat geeft energie, zowel voor mij als voor het hele team.

Wat voeg jij toe aan Stratt+?

De afgelopen 15 jaar heb ik een uitgebreid netwerk opgebouwd binnen de procesindustrie. In 2017 ben ik lid geworden van het VAP Business Network, een zakelijk netwerk van aannemers en toeleveranciers in de petrochemische industrie. In 2019 ben ik toegetreden tot het bestuur van dit netwerk. De ervaring die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan, neem ik nu mee naar Stratt+.

Als Teamlead Sales bij Stratt+ neem ik de leiding in het functioneren en verbeteren van het salesteam. Ik bied begeleiding, coaching en structuur om de prestaties te verhogen. Mijn focus ligt op het realiseren van een omgeving waarin iedereen zich kan ontwikkelen en excelleren. Door mijn eigen visie en ervaring in te zetten, probeer ik binnen Stratt+ een bepaalde structuur en aanpak te implementeren.

Binnen een korte periode zien we al een positieve verandering. De dynamiek binnen het team verbetert elke dag een beetje en ik zie dat mensen groeien in hun rol. Dat geeft me veel voldoening. En dit weerspiegelt zich ook naar buiten toe, wat een mooie bevestiging is van onze inzet. Uiteraard zijn we er nog lang niet, maar de eerste stappen zijn gezet.

Doe wat je zegt en zeg wat je doet.

Wat is jouw favoriete Stratt+ kernwaarde?

Mijn favoriete kernwaarde is ‘ontwikkeling’. Bij Stratt+ investeren we veel in opleidingen en trainingen. Het is prachtig om te zien hoe dit leidt tot extra motivatie en drive bij de medewerkers. Ontwikkeling in alles wat we doen, zie ik als een essentiële meerwaarde die we bieden. Dit zowel intern als naar onze klanten en partners toe.

Wat staat er nog op je bucketlist?

Zakelijk ambieer ik het afronden van een universitaire studie, mogelijk in een richting die aansluit bij mijn achtergrond in communicatie of human resources. Privé staat een reis naar Zuid-Amerika hoog op mijn lijst, met Brazilië als specifiek doel. Deze reis is er tot nu toe niet van gekomen, maar blijft wel echt een droom.

Tot slot, welke tip wil je meegeven aan de lezers?

Er zijn twee motto’s die ik belangrijk vind. Ten eerste, “Doe wat je zegt en zeg wat je doet.” Ten tweede, “Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.”

Dit geeft eigenlijk aan dat je afspraken die je maakt, altijd moet nakomen. Daarnaast is het essentieel om niet stil te staan in je ontwikkeling. Blijf dus altijd streven naar groei en verbetering in welke fase van je leven je ook zit. Dat zijn twee ’tips’ die ik graag wil meegeven aan de lezers.

Kom jij ons team ook versterken?

Ben je geïnspireerd door Linda’s verhaal en wil je graag meer weten over haar werk bij Stratt+? Of ben je benieuwd naar de carrièremogelijkheden binnen ons team? Neem dan contact op of bekijk de vacaturepagina voor de huidige mogelijkheden.

Word jij de nieuwe 

Ontmoet het team: Linda de Boer

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!