Stratt+ in het veld: Projectleider

Stratt+ in het Veld - Projectleider Wout 01

In deze rubriek interviewen we onze collega’s op locatie. Dit keer spraken we Wout van der Stel, een ervaren en veelzijdige technicus. Bij Isover Nederland houdt hij zich bezig met capaciteitsuitbreiding voor de productie van glaswol. Dit project is behoorlijk uitdagend. Wout vertelt ons waarom.

Isover Nederland (onderdeel van de Franse multinational Saint-Gobain) is ’s werelds grootste producent van isolatiemateriaal. Isover wil comfortabele, duurzame en energie-efficiënte leefomgevingen creëren. Hierbij zoekt het bedrijf altijd naar duurzame oplossingen. In Etten-Leur, de locatie waar Wout werkt, wordt glaswol en glasvlies geproduceerd. Deze glaswol bestaat tot maar liefst 70 procent uit gerecycled glas.

Kun je iets vertellen over je huidige functie?

Momenteel werk ik als Senior Projectleider bij SGCP (Isover Nederland) in Etten-Leur. Ik leid een uitdagend project waarin E&I, I&A en WTB nauw met elkaar zijn verweven. Door capaciteitsuitbreiding hebben we te maken met het verpompen van verschillende vloeistoffen en de bijbehorende instrumentatie.

Wat het project zo uitdagend maakt, is dat wij een idee op papier moeten vertalen naar een werkende installatie. Het geeft me voldoening om dit samen met een gemotiveerd team te realiseren. Dit team bestaat uit zowel interne als externe experts.

Intern zijn dit voornamelijk productspecialisten, die de kwaliteit van het product garanderen. Denk hierbij onder andere aan Supervisors en een Senior Operator. Extern gaat het bijvoorbeeld om een Proces Engineer vanuit de leverancier. Dit project is dus een samenwerking tussen verschillende disciplines.

Wat is jouw rol binnen dit multidisciplinaire project?

Als Senior Projectleider ben ik verantwoordelijk voor alle fases binnen het project. Hier komt veel bij kijken. Zo houd ik de beoogde planning goed in de gaten, zodat het project geen vertraging oploopt. Ook bewaak ik de budgetten. En ik kijk nauwlettend naar de uitvoering om te zorgen dat de technici goed werk leveren. Hierbij zorg ik dat de verschillende disciplines goed samenwerken.

Daarna zit het werk er echter nog niet op. Ik leid namelijk ook de inbedrijfsname en oplevering van het project. En ik zorg dat alle nazorg goed verloopt, bijvoorbeeld als de gebruikers nog aanvullende vragen hebben.

Wat is er volgens jou voor nodig om het project te laten slagen?

Alles valt of staat met een goed team. Ik geloof dat het hierbij niet alleen gaat om het hebben van de juiste expertise. Dit team moet ook sociaal zijn en goed kunnen samenwerken. Met behulp van al deze kwaliteiten kunnen we dit soort multidisciplinaire projecten op de juiste wijze aanpakken en opleveren.

Hierbij moeten de projectleden zowel de pragmatische als de theoretische aanpak kunnen verweven in de uitvoering van hun werk. Het productieproces van glaswol lijkt voor de buitenwereld misschien eenvoudig, maar is behoorlijk complex.

Er komen ontzettend veel dingen bij kijken. Dat begint al bij het verwerven van alle grondstoffen, die we vervolgens op de juiste wijze moeten mixen. Deze grondstoffen stemmen we af op basis van zowel de installatie als de klantwensen. Uiteraard is ons hoofddoel om de beste kwaliteit glaswol te produceren, waarover iedereen tevreden is. Zowel de klant als wijzelf.

Wat vind je de grootste beloning in je werk?

De grootste beloning is een tevreden klant. Wij leveren onze producten aan diverse organisaties in de Benelux, maar ook aan zusterbedrijven. Onze producten worden bijvoorbeeld in de woning- en de utiliteitsbouw toegepast, maar ook in onder meer de industrie en de offshore.

Is de klant tevreden, dan hebben wij als team de klantverwachtingen naar de praktijk weten te vertalen. En dit betekent ook dat de senior users in staat zijn om de productielijn optimaal te bedienen met de juiste output. Pas dan is het project succesvol en is mijn werk geslaagd.

Hoe heeft Stratt+ jou geholpen in je technische loopbaan?

Stratt+ is een organisatie met daadkracht: niet lullen maar poetsen. Er wordt goed geluisterd naar de wensen van de werknemer om zo iemands profiel op de juiste manier te schetsen. Ik geloof dat een werkgever zo al gelijk goed in beeld krijgt of de werknemer een match voor zijn bedrijf kan zijn.

Het contact via Stratt+ is voor mij ook snel en prettig verlopen. Dat was erg mooi. Ik kwam in contact met accountmanager Olger Rutte en hij heeft mij voorgesteld aan SGCP (Isover Nederland). Toen ben ik al snel aan de slag gegaan op de afdeling Nieuwbouw bij SGCP. Voor mij is dit een zeer prettige werkomgeving met veel uitdaging.

Heb je nog tips voor andere technisch professionals?

Sta altijd open voor nieuwe uitdagingen, ook al zijn die wellicht anders dan wat je eerder hebt gedaan. De maatschappij verandert sneller dan ooit. Als je over allround kennis en ervaring beschikt, kun jij je snel en vakkundig aanpassen aan veranderende eisen van opdrachtgevers.

Wat ik zeker ook aanraad is om een tijdje in het buitenland te gaan werken. Voor mij was dit echt een positieve ervaring. Zo kom je namelijk in aanraking met nieuwe culturen en werkmethodieken en kun jij je die eigen maken. Dit kan erg nuttig zijn voor je carrière als technicus.

Ook klaar voor een nieuwe uitdaging?

Wil jij net als Wout meewerken aan interessante technische projecten? Stratt+ helpt je hierbij! Neem eenvoudig contact met ons op.

Word jij de nieuwe 

Stratt+ in het veld: Projectleider

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!