Stratt+ in het veld: Projectleider

Stratt+ in het Veld - Projectleider Wout 01

In deze rubriek interviewen we onze collega’s op locatie. Dit keer spraken we Wout van der Stel. Als ervaren en veelzijdige technicus houdt hij zich bij ISOVER bezig met capaciteitsuitbreiding. Wout vertelt ons alles over de uitdagingen binnen dit project.

Kun je iets vertellen over je huidige functie?

Momenteel werk ik als Senior Projectleider bij SGCP (ISOVER) in Etten-Leur. Binnen het project dat ik leid zijn E&I, I&A en WTB nauw met elkaar verweven. Door capaciteitsuitbreiding hebben we te maken met het verpompen van verschillende vloeistoffen en de bijbehorende instrumentatie.

De uitdaging is om een idee te vertalen naar een werkende installatie. Het geeft me voldoening om dit samen met een gemotiveerd team van zowel interne als externe experts te realiseren.

Wat is jouw rol binnen dit multidisciplinaire project?

Als Senior Projectleider ben ik verantwoordelijk voor alle fases binnen het project. Ik monitor de planning, kosten en uitvoering nauwlettend. Ook zorg ik dat de inbedrijfsname, oplevering en nazorg goed verlopen.

Wat is er volgens jou voor nodig om het project te laten slagen?

Alles valt of staat met een goed team. Dat is voor mij een team met een sociaal karakter dat in staat is dit soort projecten op de juiste wijze aan te pakken en af te ronden. Hierbij moeten de leden zowel de pragmatische als theoretische aanpak kunnen verweven in de uitvoering van hun werk.

Wat vind je de grootste beloning in je werk?

De grootste beloning is een tevreden klant. Dit betekent namelijk dat wij de klantverwachtingen naar de praktijk hebben weten te vertalen. En dat de senior users in staat zijn om de productielijn optimaal te bedienen met de juiste output.

Hoe heeft Stratt+ jou geholpen in je technische loopbaan?

Stratt+ is een organisatie met daadkracht: niet lullen maar poetsen. Jullie luisteren goed naar de wensen van de werknemer om zo iemands profiel op de juiste manier te schetsen. Zo krijgt een werkgever al gelijk een goed beeld of de werknemer een match voor zijn bedrijf kan zijn.

Het contact via Stratt+ is voor mij ook snel en prettig verlopen. Ik kwam in contact met jullie accountmanager Olger Rutte en hij heeft mij voorgesteld aan SGCP (ISOVER). Toen ben ik al snel aan de slag gegaan op de afdeling Nieuwbouw bij SGCP. Ik vind dit een zeer prettige werkomgeving.

Heb je nog tips voor andere technisch professionals?

Sta altijd open voor nieuwe uitdagingen, ook al zijn die wellicht anders dan wat je eerder hebt gedaan. De maatschappij verandert sneller dan ooit. Met allround kennis en ervaring kun jij je snel en vakkundig aanpassen aan veranderende eisen van opdrachtgevers.

Ook kan ik het zeker aanraden om een tijdje in het buitenland te werken. Zo kom je in aanraking met nieuwe culturen en werkmethodieken en kun jij je die eigen maken. Ik heb dit zelf als iets heel positiefs ervaren.

Ook klaar voor een nieuwe uitdaging?

Wil jij net als Wout meewerken aan interessante technische projecten? Stratt+ helpt je hierbij! Neem eenvoudig contact met ons op.

Word jij de nieuwe 

Stratt+ in het veld: Projectleider

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!