Stratt+ in het veld: Contractmanager

Suroud

1. Waarom heb jij gekozen voor een carrière in de infratechniek?

In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw was mijn vader aannemer in Saoedi-Arabië en daarna in Irak. Ik was ongeveer tien jaar oud toen ik voor het eerst zag hoe een landingsbaan van Riyadh Airport werd aangelegd. Vanaf dat moment was ik ingenomen met de geur van asfalt en de complexiteit van het materieel, zoals de Caterpillars, Hitachi’s en Liebherrs. ‘Wow’, dacht ik, dit gaat mijn hobby worden. Acht jaar later was ik civiele techniek aan het studeren in Wales.

2. Hoe heb jij jezelf in de afgelopen jaren professioneel ontwikkeld?

Ten eerste door op het werk te leren. Door elke dag bezig te zijn met nieuwe projecten en samen te werken met andere technische professionals zet je stappen. Je leert en motiveert elkaar om dat extra stapje te zetten. Leren in de praktijk is enorm belangrijk. Daarnaast moet je ook bijblijven door dagelijks vakliteratuur te lezen of bijvoorbeeld een cursus te volgen. De theorie, zeg maar. Dit heb ik gedaan op het gebied van onder andere contractenrecht, aanbestedingen en ramingen. Vanuit mijn werkgevers ben ik altijd goed begeleid hierin.

3. Kun je iets vertellen over je huidige functie?

Momenteel ben ik contractmanager bij Rijkswaterstaat. Mijn verantwoordelijkheden liggen bij het opstellen en auditen van kort- en langlopende contractdocumenten. Een recentelijk voorbeeld is dat ik een groot contractdocument heb nagelopen. Dit document was opgesteld door een adviesbureau, maar vertoonde nog enkele gebreken. Samen met het adviesbureau zijn we erin geslaagd om het document te verbeteren en de aanbesteding klaar te maken. Een mooie samenwerking, waar ik veel voldoening uit heb gehaald.

4. Wat vind je de grootste beloning in je werk?

Meerwaarde creëren voor de opdrachtgever. In de zin van contractuele oplossingen bieden en toepassen. Ik zorg ervoor dat de contractuele documenten helder en correct zijn opgesteld, zodat het project effectief doorgang kan vinden. Daarnaast haal ik veel voldoening uit het trainen van junior-collega’s. Het is ontzettend leuk om te zien hoe zij zich ontwikkelen en ze te motiveren om nog beter in hun vak te worden. Met mijn kennis en ervaring probeer ik ze hierbij te ondersteunen.

5. Waarom heb jij voor Stratt+ gekozen?

Wat mij goed is bevallen, is de betrokkenheid en de professionaliteit vanuit het Stratt+-team. Ze hebben goed met mij meegedacht tijdens het sollicitatieproces. Door vragen te stellen hebben ze gekeken waar mijn kwaliteiten het best tot zijn recht komen. Die persoonlijke aandacht stel ik op prijs. Ook merkte ik dat er niet werd opgegeven bij tegenslagen. Er liepen namelijk al gesprekken voor een andere functie bij Rijkswaterstaat voor mij. Dat is toen helaas niet doorgegaan. Toch bleven we volhouden met als resultaat dat er vrij snel daarna wel een geslaagde match bij Rijkswaterstaat gemaakt kon worden.

6. Welke tip wil je meegeven aan technische professionals?

Het is enorm belangrijk om niet stil te staan, want stilstand is achteruitgang. Daarom is mijn tip aan alle (technische) professionals om continu te blijven leren. Weet wat er speelt in jouw sector en vakgebied: wat zijn de trends en ontwikkelingen? Het is soms lastig om nog te studeren in de avonduren, maar wees gedisciplineerd en doe dit vooral wel. Dit kan je doen door het lezen van relevante vakliteratuur, maar bijvoorbeeld ook door het volgen van (online) cursussen.

We horen graag van je!

Vond je dit een interessant interview? Laat het ons dan weten in de comments op onze socialmediakanalen. Indien we iets voor je kunnen betekenen of als je vragen hebt over een van onze vacatures, neem dan contact met ons op.

Word jij de nieuwe 

Stratt+ in het veld: Contractmanager

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!