Tweede SAF-destillatie-unit voor Koole Tankstorage Botlek

Stratt+ Koole Tankstorage Botlek Rotterdam

Koole Tankstorage Botlek kondigt aan te investeren in een tweede destillatie-unit voor de productie van Sustainable Aviation Fuel (SAF). Deze investering stelt het bedrijf in staat de capaciteit te verhogen van 200.000 ton tot 650.000 ton grondstoffen per jaar.

Met meer dan 50 jaar ervaring in destillatie blijft Koole Tankstorage Botlek hiermee innoveren. Na een voorbereidingsperiode waarin engineering, onderzoek en overleg met afnemers samenvielen, heeft het bedrijf besloten te investeren in een nieuwe destillatie-unit.

De beslissing om extra capaciteit toe te voegen is genomen als reactie op de EU-verplichting voor de luchtvaart om biobrandstoffen bij te mengen. De EU streeft ernaar tegen 2030, 6 procent van de luchtvaartbrandstof duurzaam te maken. Momenteel worden wereldwijd verschillende fabrieken gebouwd om Sustainable Aviation Fuel te produceren, waaronder in Frankrijk en de Verenigde Staten.

Stratt+ Liggende banner verduurzaming

De bouwwerkzaamheden voor de nieuwe installatie in de Botlek, Rotterdam zijn al begonnen. Koole Tankstorage Botlek verwacht dat de nieuwe installatie tegen 2025 operationeel zal zijn. Het bedrijf meldt dat meerdere afnemers al capaciteit hebben gereserveerd voor het gebruik van de nieuwe faciliteit.

Koole biedt afnemers de mogelijkheid om de markt voor hernieuwbare brandstoffen te betreden via toll-distillatie, zonder grote investeringen te hoeven doen in de bouw van nieuwe faciliteiten. Dit betekent dat afnemers ook op kleinere schaal kunnen instappen.

Kom in contact

Vond je dit een interessant artikel en wil je meer weten over duurzame ontwikkelingen bij onze opdrachtgevers, bijvoorbeeld in de Rotterdamse haven? Volg dan onze socials. Heb je vragen over vacatures of wil je meer weten over wat we doen? Neem gerust contact met ons op!

Bron: Koole Terminals

Word jij de nieuwe 

Tweede SAF-destillatie-unit voor Koole Tankstorage Botlek

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!