De kracht van ons beloningsprogramma

Banner ERP in praktijk Stratt+ Beloning

Als ambitieuze technicus kun je niet zonder een goed netwerk. Ook wij geloven in de kracht van ons netwerk. Daarom hebben wij een beloningsprogramma opgezet. Hiermee belonen we ambassadeurs die ons netwerk versterken. Zoals Mike de Man, die ons in contact bracht met Willeminke Tjepkema.

Ondanks twijfels direct een match

Mike de Man is momenteel Business Unit Manager bij TMS Industrial Services. Hij is echter al bekend met Stratt+ sinds hij actief was voor Stork, een eerdere werkgever. Via Stratt+ leende hij regelmatig personeel in voor Stork. En uiteindelijk kwam hij ook in zijn werk bij TMS weer met ons in contact.

Toen Willeminke, een vriendin van hem, op zoek was naar een nieuwe baan, kwam Stratt+ ter sprake. Mike opperde om haar aan Stratt+ voor te stellen. “Mijn doel was om iemand in mijn vriendenkring aan een leuke baan te helpen.” En dat leverde een mooi resultaat op: Willeminke werkt nu met veel plezier via ons bij IMCD Benelux.

Toch ging daar wel wat twijfel aan vooraf. Mike vertelt: “Willeminke is zeer gedreven en heeft passie voor haar werk, maar eigenlijk niet direct ervaring in de branche waarin ze nu werkzaam is.” Ze vroeg zich daarom af of een uitdaging in de techniek wel iets voor haar zou zijn.

Mijn doel was om iemand in mijn vriendenkring aan een leuke baan te helpen

Mike: “Toen heb ik aangegeven: ‘Praten kan altijd. Ik denk dat je het wel in je hebt.’ ” Dat had hij goed ingeschat, want er was direct sprake van een match. “Ze is toen voorgesteld en dat gesprek was zo positief dat ze uiteindelijk ook is aangenomen. Dat werk doet ze nu nog steeds naar behoren en met veel plezier.”

Bijdragen aan een goed lopend verkooptraject

Toen Mike Stratt+ aanraadde aan Willeminke, kende ze ons nog niet. De eerste kennismaking met onze accountmanager Laura Schemkes was gelukkig direct positief.

Willeminke: “Ik wist eigenlijk nog niet zo goed welke richting ik op wilde. Ik heb toen een paar keer telefonisch contact gehad met Laura, omdat we nog midden in de coronacrisis zaten. Dankzij haar vragen kwam ik er beter achter wat ik wilde. Deze gesprekken heb ik als zeer positief ervaren.”

Dit leidde vrijwel direct tot een nieuwe baan bij IMCD Benelux, in de coatings & constructie. Hier werkt Willeminke momenteel als Inside Sales Medewerker. In deze rol is ze medeverantwoordelijk voor het complete verloop van het verkooptraject. Dat betekent dat ze betrokken is van de aanvraag tot en met de oplevering van producten.

Stratt+ ERP-reviews

Dat beide partijen blij zijn met elkaar, staat vast: “Ik kreeg na een half jaar meteen een vast contract en ben nog steeds happy!”

Willeminke voelt zich dus erg goed op haar plek bij IMCD. Dit blijkt ook uit haar ambities voor de toekomst: “Wat mij heel erg leuk lijkt, is om meer technische trainingen te gaan volgen. En dan wat meer taken als Product Manager op te pakken. Verder leer ik bij mijn werk ook veel meer over techniek door het stukje contact met klanten en leveranciers. Dat vind ik ook erg leuk en ik wil mij hier zeker in blijven ontwikkelen.”

Ga op je gevoel af

De samenwerking met Stratt+ is dus geslaagd. Willeminke heeft een bekende inmiddels ook alweer over ons verteld, zoals Mike eerder bij haar deed: “Ik zei laatst tegen iemand die op zoek was naar een nieuwe uitdaging dat diegene eens met jullie moest gaan praten. Want mij is de samenwerking met Stratt+ zeker goed bevallen.”

Heeft ze ten slotte nog tips voor andere technici? “Ik denk dat het voor mij heel erg belangrijk is geweest om gewoon op mijn gevoel af te gaan. Dus dat zou ik anderen ook aanraden. En kijk daarnaast natuurlijk ook goed naar het bedrijf waar je gaat solliciteren, om te zien of dit echt bij je past.”

Mike was nog niet bekend met ons beloningsprogramma toen hij Willeminke aan ons voorstelde. Laura informeerde hem hierover toen Willeminke al een aantal weken via Stratt+ werkzaam was. Ook hij denkt echter dat ons beloningsprogramma technici goed kan helpen: “Ik vind het programma hartstikke goed. Mensen zijn hierdoor ook meer gemotiveerd.”

Wel merkt hij op dat het belangrijk is om te blijven focussen op de kwaliteit van de persoon. De focus moet volgens hem niet alleen op het stukje beloning komen te liggen. Daar zijn wij het helemaal mee eens. Gelukkig blijkt in de praktijk dat dat wel goed zit.

Nog meer lezen over ons beloningsprogramma? Bekijk dan de verhalen van Erwin en Joost en Lester en Gino.

Ook ambassadeur worden van Stratt+?

Ken jij nog een technicus die een goede match voor ons kan zijn? Breng hem of haar met ons in contact en ontvang een beloning. Bekijk ons beloningsprogramma voor meer informatie.

Word jij de nieuwe 

De kracht van ons beloningsprogramma

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!