De waarde van ons beloningsprogramma

Banner ERP in praktijk 2022

Ben jij een technicus met ambitie? Dan heb je veel aan een goed netwerk. Voor ons geldt hetzelfde. Daarom hebben wij een beloningsprogramma opgezet. Hiermee belonen we ambassadeurs die ons netwerk helpen te versterken. Zoals Erwin Zuidam, die via dit programma Joost Koopman succesvol aan ons voordroeg.

Een goede relatie

Al een aantal jaar werken wij samen met technicus Erwin Zuidam. Hij komt uit Noord-Brabant en is sinds 2019 actief via Stratt+, als Site Engineer bij Verwater. Erwin is wat je noemt een goede relatie. Onze samenwerking is erg prettig en we hebben nog regelmatig contact, bijvoorbeeld via onze collega Laura Schemkes.

In mei 2019 droeg Erwin Joost Koopman aan ons voor. Erwin vertelde Joost wat wij voor hem konden betekenen en bracht hem in contact met Michael van der Burg. Een positief kennismakingsgesprek volgde, waarin Joost en Michael samen keken wat er allemaal mogelijk was.

Niet lang daarna ging Joost via Stratt+ aan de slag bij staalbedrijf Tata Steel. Hier werkt hij nu nog steeds met veel plezier. Hij vertelt over zijn huidige functie en zijn ervaringen met ons beloningsprogramma.

Stroomlijnen van 78 technische projecten

In 2019 is Joost gestart bij Tata Steel, in de rol van Manager WTB. Recent heeft hij promotie gemaakt. Na drie jaar heeft hij zijn leidinggevende opgevolgd. Nu is hij verantwoordelijk voor de hele techniek, zowel aan de E- als de WTB-kant.

Momenteel houdt hij zich bezig met een aantal verbeterprojecten. “Ik ben er om deze in goede banen te leiden. Hiervoor heb ik een format opgesteld om binnen Tata Oosterhout een vaste werkwijze te genereren. Afgelopen week heb ik dit in gang gezet.”

Op de locatie in Oosterhout lopen nu zo’n 78 projecten tegelijk, verdeeld over negen engineers. Doel is om deze projecten te stroomlijnen en de doorlooptijd te versnellen. “Hierdoor kunnen we nog meer projecten gaan oppakken binnen de organisatie.”

Joost probeert de zaken steeds een stukje slimmer aan te pakken. “Ik let heel erg op de efficiëntie van een project. Kunnen we met minder energie meer bereiken?” Hierbij maakt de grootte van het project niet uit. “Ze moeten allemaal zo efficiënt mogelijk verlopen.”

Waardering voor persoonlijk contact

De samenwerking met Stratt+ bevalt Joost nog altijd goed. “Ik ben via Werving en Selectie overgenomen door Tata, maar ik heb altijd contact gehouden met verschillende mensen van Stratt+. Alle contacten waren heel fijn in de afgelopen jaren. Ik werd behandeld zoals ik anderen ook zou behandelen.”

Hij waardeert de betrokkenheid vanuit Stratt+. “Omdat ik via Werving en Selectie ben geplaatst, hadden jullie mij gelijk los kunnen laten, maar dit hebben jullie niet gedaan. Laatst heb ik nog contact gehad met Michael van der Burg. Jullie aanpak is erg persoonlijk. Daar hou ik van.”

Verder kijken dan je eigen branche

In de nabije toekomst hoopt Joost de plannen binnen Tata Steel zo goed mogelijk te implementeren. Hij heeft het nog steeds prima naar zijn zin binnen het bedrijf: “Ik ben tevreden en word elke dag opnieuw uitgedaagd. Bij Tata heb ik een serieuze job, vanwege de eindverantwoording voor alle technici en de veiligheid op de site.”

Hij raadt zowel technisch werkgevers als werknemers aan om verder te kijken dan één bepaalde branche. Zijn ervaring is dat werkgevers hierdoor veel meer beweging in hun organisatie krijgen dan als ze voor iemand kiezen die al tien jaar in hetzelfde werkveld zit.

“Het is eigenlijk heel leuk om in een hele andere wereld te zitten. Zelf ben ik een paar keer overgestapt in mijn loopbaan.” Door buiten de gebaande paden te treden, leer je als technicus nieuwe dingen die je ook op andere plekken kunt toepassen. “Dit doe ik ook bij Tata, ik breng bepaalde dingen mee uit het verleden, die ik in andere branches heb geleerd.”

Benieuwd naar nog meer verhalen over ons beloningsprogramma? Lees dan het interview met technici Lester en Gino.

Ook ambassadeur worden van ons beloningsprogramma?

Ken jij technisch professionals die een nieuwe uitdaging zoeken? Breng ze met ons in contact! Starten zij via Stratt+, dan ontvang jij een beloning. Bekijk hier het beloningsprogramma voor meer informatie.

Word jij de nieuwe 

De waarde van ons beloningsprogramma

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!