De week van de circulaire economie en innovatie

Brightlands Chemelot - Stratt+ Cover 4

Tijdens de week van de circulaire economie en circulaire innovatie werden door heel Nederland interessante evenementen georganiseerd. Het doel hiervan was om te inspireren en informeren over de mogelijkheden van een circulaire toekomst. Namens Stratt+ was Linda aanwezig op de Brightlands Chemelot Campus in Geleen, samen met zo’n 200 genodigden vanuit het bedrijfsleven en de overheid.

Circulair ondernemen is de toekomst. De continuïteit van de Nederlandse maakindustrie, chemie en vele andere sectoren staat met het realiseren van circulaire innovaties. Het evenement op de campus in Limburg bracht leiders, innovators en andere (technische) professionals samen. Bevlogen werd er gesproken over het samen creëren van een duurzamere toekomst.

De bijeenkomst in Geleen werd geopend door Huub Narinx namens de Limburgse Werkgevers Vereniging (LWV). Vervolgens kwamen verschillende sprekers aan bod, waaronder Martijn Amory van Fibrant, Ellen van Slobbe van Knauf Insulation en Jean-Carlo Alves da Silva van ELIS.

Na de uitermate interessante presentaties werden de genodigden in verschillende groepen rondgeleid in het laboratorium op de Brightlands Chemelot Campus. Dit werd met veel enthousiasme gedaan door de studenten van CHILL. Hierbij kregen we verschillende duurzame producten te zien die nu (en in de toekomst) worden toegepast in ons dagelijks leven.

Circulaire Innovatie Top 20

Daarnaast stond er een belangrijke gebeurtenis op de agenda. Uit twintig kandidaten die zichzelf en hun circulaire innovaties in een video deelden, werden zes finalisten gekozen. Zij presenteerden zich live tijdens het evenement en streden om de Limburgse Circulaire Innovatie Top 20.

De Limburgse Circulaire Innovatie Top 20 is een initiatief van de Limburgse Werkgevers Vereniging en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Limburg, Gemeente Sittard-Geleen, de Rabobank, Keyport en ESZL. De winnaars gingen door naar de Landelijke finale in de Malietoren in Den Haag.

De winnaars van deze dag waren: in de categorie Circulaire Start-up: Human Material Loop. In de categorie Circulaire Changemaker: Ekowood Houses en tot slot in de categorie Circulaire Community: De Glazenap. Van harte gefeliciteerd!

Hub voor duurzame innovatie in Limburg

De Brightlands Chemelot Campus is een bedrijventerrein en kenniscentrum gelegen in Limburg. Het is een van de vier campussen binnen het Brightlands-netwerk, dat gericht is op het bevorderen van samenwerking tussen bedrijven, kennisinstellingen en overheden op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie.

De Chemelot Campus is specifiek gericht op de chemische industrie en materialen. Het biedt faciliteiten en ondersteuning voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van chemie, biotechnologie, materialen en duurzaamheid. Het is de thuisbasis van verschillende bedrijven, startups, onderzoeksinstituten en universitaire onderzoeksafdelingen die actief zijn in deze sectoren.

De campus heeft als doel om een broedplaats te zijn voor innovatie en ondernemerschap, waarbij samenwerking tussen verschillende partijen wordt gestimuleerd om nieuwe technologieën en producten te ontwikkelen die bijdragen aan economische groei en duurzame ontwikkeling.

Op naar de editie van 2025!

We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst waarbij we zijn geïnspireerd door diverse (technisch) professionals uit de industrie. De dag werd afgesloten met een netwerkborrel, waarbij we weer mooie zakelijke contacten konden leggen met nieuwe en bekende businesspartners.

Met speciale dank aan: Ellen van Slobbe (Knauf Insulation) en Vincent Nibbering (ELIS) voor de uitnodiging.

Het evenement werd mede mogelijk gemaakt door: ESZL, Keyport, Gemeente Sittard-Geleen, BLM Wegenbouw, Rabobank, Limburgse Werkgevers Vereniging, CHILL, Provincie Limburg en Chemelot Circular HUB. Ontzettend bedankt aan alle betrokkenen en we kijken uit naar de editie van 2025!

Stratt+ Liggende banner verduurzaming

Wil jij ook bijdragen aan een circulaire toekomst?

Door onze jarenlange ervaring weten we waar technici zoals jij graag aan werken. Uitdagende projecten die je energie geven en waarin je jezelf kunt blijven ontwikkelen. Bijvoorbeeld in de circulaire economie en innovatie. Wil jij meer weten over de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op onze pagina met duurzame projecten. Of kom direct in contact!

Bron: Brightlands Chemelot Campus

Word jij de nieuwe 

De week van de circulaire economie en innovatie

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!