Stratt+, de ervaring van: Erwin

Hij wist al vroeg wat hij wilde: techniek. Zoals hij zelf zegt: ‘Toen ik een manneke van 50 centimeter groot was speelde ik met een Meccano doos van 70 centimeter en bouwde alles na van een tekening’. Zo wist Erwin dat hij iets in de mechanische techniek wilde doen. Hij is na de middelbare school doorgestroomd naar de mts, waarna hij doorstudeerde op de hts. Hij kwam tijdens stages erachter dat hij tekenen heel erg leuk vond en wilde zich hierin verder ontwikkelen. Via een detacheringsbureau kwam hij aan zijn eerste baan en daar maakte hij al snel promotie, mede dankzij de juiste timing. Vanuit dit punt heeft Erwin altijd leidinggevende functies bekleed.

Erwin zat, zoals ze dat tegenwoordig hip noemen ‘in between jobs’; meerdere detacheringsbureaus gingen voor hem op zoek naar een goede match. Totdat Stratt+ hem belde met een spoedklus. Een van onze opdrachtgevers had een noodgeval met betrekking tot het doorvoeren van correcties op tekenwerk van een tank. Ze hadden een ervaren engineer nodig die hun een week uit de brand kon helpen. Erwin werd door ons gebeld of hij hier beschikbaar voor was. Wat bleek? Erwin was niet alleen beschikbaar…het desbetreffende bedrijf was ook nog eens een lang gekoesterde droom van hem. Hij had hier al eens gesolliciteerd, maar kwam er toen niet doorheen. Door Stratt+ kreeg hij de uitgelezen kans om zijn meerwaarde voor het bedrijf te laten zien en zijn droom te realiseren.

Zo besloot hij om die week ‘gratis’ te werken, met de kanttekening dat hij vroeg aan het bedrijf: ‘denk erover na of er in de nabije toekomst een nauwere samenwerking tot stand kan komen’. Erwin werkte die week 50 uur en heeft laten zien wat hij kon, waarna hij na een week door Stratt+ werd gebeld dat het bedrijf hem na een interne evaluatie graag een baan aan wilde bieden. Het eerste gesprek vond plaats en beiden partijen waren het eens over de functie en de taken die Erwin ging oppakken. Echter toen het voorstel kwam, moest Erwin er nog even over nadenken. Bij de functie die hij ging bekleden hoorden namelijk geen managementwerkzaamheden, waardoor de passende arbeidsvoorwaarden lager ingeschaald waren dan in zijn vorige functie.

Als hij direct akkoord zou zijn gegaan met deze arbeidsvoorwaarden, zou hij na één gesprek aangenomen zijn. Echter door zijn inmiddels 28 jaar ervaring kon hij zelf goed de onderhandelingen oppakken. Door zijn managementverleden had hij ook veel aan de ‘andere kant’ gezeten en wist hoe hij het aan moest pakken. In deze situatie beheerde Stratt+ alle communicatie tussen Erwin en het bedrijf.

Als hij voor deze baan zou gaan, dan moest hij dus inleveren op het financiële plaatje en zijn vakantiedagen. Hier tegenover stond een lease-auto en vakinhoudelijk werk wat hij leuk vond. Samen met zijn partner heeft Erwin alles goed doorgesproken en is tot de conclusie gekomen dat werkplezier belangrijker is dan alleen een dik salaris. Uiteraard heeft hij het verschil tussen de belangen redelijk dicht bij elkaar kunnen brengen. Zijn keuze was helder: ‘ik ga voor 40 uur met plezier werken in plaats van met tegenzin’.

De match was gemaakt. Het bedrijf en Erwin zijn er samen uitgekomen en hij is inmiddels gestart met zijn nieuwe baan waar hij altijd al wilde werken. De grootste beloning is voor hem het werk inhoudelijk, de sfeer bij het bedrijf en het feit dat het hem nu wel was gelukt om binnen te komen bij het bedrijf waar hij al zo lang wilde werken. Zo zie je maar, het begon allemaal met die 70 centimeter grote doos Meccano. Nu zit hij op de plek waar hij altijd al wilde zitten. Zoals ze altijd zeggen: als je iets echt wil kun je het altijd bereiken!

Inmiddels heeft Erwin het hartstikke druk in zijn functie als Site Engineer. Binnenkort gaat hij meer werk buiten de deur oppakken, waardoor hij de perfecte balans tussen werken op kantoor en werken op locatie krijgt. In een aantal weken voelt hij zich al helemaal op zijn plek en is van mening dat hij deze plek voorlopig niet gaat verlaten. Het vaste contract is zijn volgende doel en naar alle waarschijnlijkheid gaat dit hem lukken. Wij hebben er alle vertrouwen in.

Ben jij nu ook benieuwd of wij je kunnen helpen om die deur te openen die voorheen altijd gesloten was? Stuur dan een mailtje naar recruitment@stratt.nl en wie weet kunnen wij jou ook helpen om jouw droom te verwezenlijken.

Word jij de nieuwe 

Stratt+, de ervaring van: Erwin

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!