Techniek niets voor jou? Dat dacht je!

Stratt+ werken in de techniek

Ooit een carrière overwogen in de techniek? Je hebt vast weleens gehoord over de goede baankansen voor technici. Die zijn er namelijk volop. Geschikt technisch personeel is lastig te vinden, vooral nu de arbeidsmarkt krap is. Maar dat is niet de enige reden om na te denken over een technische functie. Benieuwd wat techniek nog meer te bieden heeft? Wij vertellen je waarom iederéén het werk in deze prachtige sector zou moeten overwegen!

Techniek: onmisbaar en uitdagend

Waar denk jij aan bij het woord ‘techniek’? Elektronica, computers, machines of misschien wel robots? Wat het ook is, één ding staat vast: techniek is overal om ons heen. Denk maar eens aan onze computers of auto’s, waar we eigenlijk niet meer zonder kunnen. Toch kiezen maar weinig jongeren voor een studie in technische richting, en dat is zonde.

Wat het werken in de techniek zo leuk maakt? Nou, ten eerste bouw, herstel én verbeter je dingen. Technici leveren een tastbare en onmisbare bijdrage aan de samenleving. Zij zorgen dat onze bruggen blijven werken en dat fabrieken blijven draaien.

Daarnaast is techniek uitdagend. Als technicus zul jij je bezighouden met het oplossen van problemen en het bedenken van nieuwe ideeën. Hoe kun je een installatie efficiënter laten werken? En wat is ervoor nodig om een technisch project veilig te laten verlopen?

Bovendien ben je als technicus nooit uitgeleerd. De techniek blijft zich namelijk razendsnel ontwikkelen en als technicus is het belangrijk om je kennis up-to-date te houden. Dat houdt het werk interessant en afwisselend.

Past techniek bij mij?

Misschien vraag jij je nu wel af wat ervoor nodig is om een goede technicus te worden. We vertellen je graag welke eigenschappen hiervoor essentieel zijn.

Drie eigenschappen zijn volgens ons onmisbaar. Ten eerste nauwkeurigheid, omdat je vaak precisiewerk verricht. Daarnaast moet je zelfstandig kunnen werken. En ten slotte moet je bereid zijn om te blijven leren, zodat je met de nieuwste technieken overweg kunt.

Onderschat echter ook de zogenaamde ‘soft skills’ niet. Als technicus moet je namelijk klant- en servicegericht zijn. Bovendien is het van belang dat je in staat bent om constructief samen te werken met andere technici.

Interessante projecten

Dat de techniek vele mogelijkheden biedt, zien we ook bij Stratt+. Onze partners zijn bijvoorbeeld actief in de olie- en gassector, (petro)chemie, civiele techniek en bouw. In deze branches zijn volop interessante projecten waaraan jij je steentje bij kunt dragen.

Aan wat voor projecten onze technisch specialisten zoal werken? Nou, van alles! Ze houden bijvoorbeeld de helikopters van de Koninklijke Luchtmacht operationeel en dragen bij aan de bouw van de meest luxe jachten ter wereld op Scheepswerf Slob. En ze zorgen voor de vervaardiging van hoogwaardige titanium producten bij Tronox.

Volop kansen in de techniek

Als technicus hoef je niet om werk verlegen te zitten. Ook voor starters en mensen die willen switchen, zijn er legio baankansen in de techniek. Bij Stratt+ zetten we onze expertise graag in om jou de beste kansen te bieden.

Vind jij het moeilijk om te kiezen door de vele mogelijkheden die er zijn? Of twijfel je in welke technische functie jouw kwaliteiten het beste tot hun recht komen? Wij helpen je om te bepalen welke technische functie echt bij jou en je ambities past.

Momenteel heeft Stratt+ vacatures openstaan voor de functies van Voorman Staalbouw, Toezichthouder Civiele Techniek, Projectleider WTB en nog veel meer… Benieuwd naar al onze technische vacatures? Kijk dan eens op deze pagina.

Techniek loont

Ga je aan de slag als technicus, dan kun je vaak een goede compensatie verwachten. Werken in de techniek loont! Ook de arbeidsvoorwaarden zijn meestal aantrekkelijker. Dit heeft deels te maken met de personeelstekorten in de techniek, waardoor de secundaire arbeidsvoorwaarden net een grotere rol spelen dan in andere branches.

Een voorbeeld is dat veel werkgevers in de techniek hun werknemers de kans bieden om hun kennis verder te ontwikkelen. Zij bieden hen bijvoorbeeld cursussen en opleidingen aan. Dit is natuurlijk heel interessant, omdat je als technicus zo sneller de benodigde kennis opdoet om door te kunnen groeien naar een hogere functie. Zo blijf je jezelf ontwikkelen!

En de toekomst van techniek?

Daarover kunnen we kort zijn: die ziet er goed uit. De verwachting is dat techniek in de toekomst alleen maar belangrijker wordt. Veel beroepen krijgen de komende decennia te maken met automatisering of zullen zelfs verdwijnen.

Voor de meeste technische functies geldt dat niet. Operators en engineers blijven bijvoorbeeld onmisbaar en er komen zelfs nieuwe technische functies bij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de 3D-specialist of technisch ingenieur?

Technische kennis en ervaring blijven onmisbaar, juist om de nieuwste technologieën te kunnen begrijpen en gebruiken. Voorbeelden hiervan zijn het loggen van big data, waardoor het mogelijk wordt om betrouwbaardere voorspellingen over onderhoud te doen, en circulariteit, waarbij elke grondstof wordt hergebruikt en er duurzamer kan worden gewerkt.

Kies je voor een functie in de techniek, dan kun je naast veel uitdaging en een goede compensatie dus ook een mooie toekomst tegemoet zien!

Overstappen in de praktijk

Ben jij nou al een aantal jaar werkzaam in een andere sector en twijfel je om de stap richting de techniek te maken? Lees dan eens het verhaal van onze collega Scarlett. Na functies binnen heel andere sectoren – de evenementenbranche en de kinderopvang – switchte ze met behulp van Stratt+ naar een functie in de techniek. Als planvoorbereider bij bouwbedrijf elk in Rotterdam zit Scarlett helemaal op haar plek.

Het lukte Scarlett door haar achtergrond in eerste instantie niet zelf om een technische baan te vinden. Stratt+ heeft haar toen geholpen bij het vinden van een passende functie. Door gebruik te maken van onze connecties en goed te kijken naar Scarletts kwaliteiten, wisten wij de juiste match voor haar te maken.

We horen graag van je!

Overweeg je na het lezen van deze blog een carrièreswitch naar de techniek? Bij Stratt+ weten we hoe we jou daarbij kunnen helpen. Of ben je als technicus toe aan een nieuwe uitdaging? Ook dan staan we voor je klaar. Neem gerust contact op, we helpen je graag!

Word jij de nieuwe 

Techniek niets voor jou? Dat dacht je!

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!