Wie wordt de nieuwe Techniekheld 2020?

Het is weer tijd voor de verkiezing: ‘Techniekheld van het Jaar ’. Er zijn nog drie finalisten in de strijd voor de titel: Jan-Willem van der Pol, Andries Visser en Jochen Schulz. Op vrijdag 9 oktober zal tijdens het iMaintain Techreport 2020 de winnaar bekend worden gemaakt.

De Techniekheld-verkiezing is er om technici, die meer doen dan gevraagd, steeds bezig zijn zichzelf te verbeteren en met hun enthousiasme anderen weten te inspireren en motiveren over techniek, in de spotlight te zetten. Het is hiermee een mooie kans om anderen te motiveren om te kiezen voor een carrière in de techniek.

Wie zijn de finalisten?

Dit jaar strijden nog drie finalisten om de eer.

Jan-Willem van der Pol is een 57-jarige werkvoorbereider en is momenteel werkzaam bij Engie. Naast zijn rol als werkvoorbereider is hij ook wekelijks te vinden voor de klas bij het Techniek College in Rotterdam. Ook zet Jan-Willem zich in voor studenten door begeleiding te bieden tijdens stages. Studenten enthousiast maken voor de techniek is iets waar Jan-Willem zich graag mee bezig houdt.

Andries Visser, 32 jaar, is een drijvende kracht binnen predictive maintenance. Hij kent alle aspecten van het onderhoudsvak en laat graag zien hoe mooi het is. Als Maintenance Engineer weet Andries als geen ander hoe het is om met de voeten in de klei te staan. Naast predicitive maintenance houdt hij zich ook bezig met robotonderhoud. Hij zegt hier over: “Toen ik begon, ben ik mij gaan verdiepen en specialiseren in het onderhoud van robots. Ik wilde het onderhoud dat toen extern gedaan werd, zelf oppakken. In de loop der jaren hebben we een enthousiast team gevormd.” Hij heeft samen met collega’s een opleiding opgezet voor monteurs zodat ze voortaan zelf het robotonderhoud kunnen doen.

Jochen Schulz (49 jaar) is Lead Operator Ammonia Loading bij OCI Nitrogen. Hij zet zich veel in om jongeren enthousiast te maken voor de techniek. Hij laat graag zijn passie naar voren komen in gastlessen, maar ook helpt hij bij een miniplant op een middelbare school, begeleidt hij stagiairs en geeft hij instructies op meeloopdagen. Zo zegt hij zelf: “De leerlingen van nu zijn straks onze nieuwe medewerkers. Het zijn mijn collega’s van de toekomst. Het is mooi als we ons steentje kunnen bijdragen. Techniek is gewoon een heel mooie omgeving om in te werken.”

Stemmen! 

Alle drie de finalisten hebben een uniek verhaal en grote passie en liefde voor de techniek. Echter kan er toch maar één de winnaar zijn. Van alle finalisten zijn video’s gemaakt die op dinsdag  6 oktober aan scholieren getoond zullen worden tijdens de Techport Techniekweek. Deze scholieren bepalen samen met een vakjury de winnaar. Op 9 oktober zal de winnaar vervolgens bekend worden gemaakt tijdens het congres iMaintain Techport 2020. 

Onze eigen Techniekhelden

Bij Stratt+ is iedere techneut een Techniekheld. Stratt+ deelt haar passie voor techniek en industrie met haar medewerkers en zet zich samen in voor de toekomst. De succesverhalen van onze techneuten zijn terug te vinden bij onze blogs. Bekijk bijvoorbeeld eens de verhalen van: Joost Koopman, Ismail Ulus, Ivan Bendt of Vadim Biryukov.

Joost Koopman

Joost is een werktuigbouwer in hart en nieren. Hij is momenteel via Stratt+ werkzaam bij Tata Steel Tubes als Manager WKD. Stratt+ is vorig jaar bij hem op bezoek geweest waar hij geïnterviewd is over zijn ervaringen en interesses. Een mooi verhaal met verhelderende inzichten. Bekijk het verhaal van Joost hier.

Ismail Ulus

Ismail is in twee jaar tijd van afstudeer-stagiair doorgegroeid naar Lead Project Engineer. Dit alles heeft hij weten te bereiken via Stratt+ bij HMT Tank Systems. Wij spraken Ismail over zijn carrière en ervaringen met Stratt+. Lees zijn gehele succesverhaal hier.

Ivan Bendt

Ivan was werkzaam in de luchttechniek, maar volgde zijn hart en is via Stratt+ in de functie van QA/QC Inspecteur gerold. Om dit te realiseren moest Ivan 300 km verhuizen, dat is nogal wat. Van het noorden naar de regio Rotterdam. Benieuwd waarom Ivan deze grote beslissing heeft genomen? Lees zijn verhaal hier.

Vadim Biryukov

Van Political Science naar Project Manager. Het is mogelijk bewijst Vadim. Vadim was student aan de Vrije Universiteit Amsterdam waar hij Political Science studeerde. Na enkele jaren op meerdere locaties in Europa gewerkt te hebben, nam hij via Stratt+ de volgende stap in zijn carrière: Project Manager bij HMT Tank Systems! Wil je weten waarom hij deze stap heeft gemaakt? Lees het hier.

Ben jij geïnspireerd geraakt en zoek je een nieuwe uitdaging binnen de techniek en/of industrie? Neem vrijblijvend contact met ons op via recruitment@stratt.nl of bel naar 078 61 203 20. Wellicht word jij onze nieuwe Techniekheld!

Bron: Petrochem

Word jij de nieuwe 

Wie wordt de nieuwe Techniekheld 2020?

?

Reageer en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op om de vacature te bespreken!